Workshopweken Nafplion

Dit najaar organiseren we een aantal workshopvakantieweken tijdens een heerlijk vakantieverblijf in Nafplion. Je kunt voor één, twee of meer weken boeken, want er is zoveel te zien, te schilderen en te fotograferen in dit prachtige, pittoreske stadje, dat ooit de hoofdstad van Griekenland was.

 

De kleuren van de bougainvilles in de smalle straatjes, de terrasjes, de historische gebouwen, de vele leuke winkels, galeries en de kleurrijke markt zijn ook in Griekenland heel uniek en voor de bezoeker een lust voor het oog. Een van de voordelen van een verblijf in het stadje zelf, is dat u nu eindelijk eens voldoende tijd en gelegenheid hebt om de vele parels, die het Venetiaanse Nafplion rijk is, te ontdekken.

Schilderen en tekenen

 • schilderen-tekenen-workshop-nafplion_400
 • _DSC0275 (9)
 • fotos kinderen 011
 • fotos kinderen 009
 • _DSC0274 (13)

De schilderweken worden begeleid door onze docenten Martin Coppes (4 t/m 18 september) en Maud Quaedvlieg (18 september t/m 2 oktober). Hoewel zij zelf heel uiteenlopend werk maken en verschillende voorkeuren hebben voor bepaalde technieken en materialen (Martin: aquarel, acryl en olieverf, Maud: acryl, aquarel, houtskool en Siberisch krijt) bieden zij beiden overzichtelijke en gevarieerde workshopweken aan, die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.

 • “Voor mij de eerste keer schilderen maar zeker niet de laatste keer. Wat een fantastische ervaring!”

 • “Ook al heb ik veel ervaring, van deze docenten leer ik leer toch steeds nieuwe dingen.”

Locatie

Tijdens deze unieke workshops werken we op een aantal bijzondere en uiteenlopende locaties in de stad. Als organisatie zorgen we ervoor dat de ‘schilderkar’ met alle materialen op de bewuste plek klaar staat. Ook zorgen we natuurlijk voor de koffie en de lunch na afloop van de workshop. Al wandelend door de stad, kun je schetsen of aquarelleren, maar ook fotograferen of ‘mental pictures’ maken, die eventueel later kunnen worden uitgewerkt met bijvoorbeeld acrylverf of ander materiaal naar keuze.

 

Technieken

Aan de hand van opdrachten en thema’s wordt er gewerkt met allerlei materialen en technieken: aquarel, acryl, pastel, houtskool en pen en inkt. Deelnemers kunnen zelf aangeven wat zij willen leren of beoefenen. Ervaring is niet vereist; de deelnemers worden op individueel niveau begeleid. Gevorderden krijgen ook alle ruimte om hun ontwikkeling en visie te verbreden en kunnen een flinke stap verder komen. Er wordt aandacht besteed aan kleurenleer, aan beeldelementen zoals compositie, lijn en vlak en inhoudelijk bespreken we op welke verschillende manieren je kunt kijken of hoe je een onderwerp kiest.

 

Materialen

Alle benodigde materialen, zoals bijvoorbeeld tafel- en veldezels, doeken, diverse papiersoorten en formaten, verf, penselen en kwasten zijn aanwezig. De materialen die de deelnemers gebruiken worden tegen hele redelijk prijzen achteraf gefactureerd. Heb je eigen materiaal of gebruik liever je eigen favoriete penselen, neem die gerust mee!

martin_coppes

Martin Coppes

Martin is beeldend kunstenaar en docent tekenen aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

In-/uitklappen
maud-quaedvlieg

Maud Quaedvlieg

Maud Quaedvlieg werkt als fulltime kunstenaar in Breda.

In-/uitklappen

Data 2021

Vanaf 1 week t/m 4 weken aansluitend.

Wijzigingen voorbehouden.

 

Wilt u alvast boeken, dan kan dat zonder de normale aanbetaling te doen. We wachten ook met het boeken van tickets tot het zeker is dat de reis door kan gaan. Zodoende loopt u geen enkel risico, maar bent u wel verzekerd van een van de gelimiteerde plaatsen dit najaar. Zodra duidelijk is dat er voldoende deelnemers zijn, dan boeken we voor u een zogenaamde flex-ticket. Deze tickets kunnen kosteloos worden gewijzigd, in het onverwachte geval dat covid weer de kop opsteekt en we onverhoeds toch niet zouden kunnen reizen.

Materialen

Inbegrepen zijn de basismaterialen zoals papier, waterverf, inkten, pastel etc. 

Wij berekenen de kosten door voor de (met verf beschilderde) doeken en speciale papiersoorten (olie/acryl).

 • Grote acryl- en aquarelvellen (50 x 70) kosten € 5 per stuk.
 • Talens doeken afhankelijk van de grootte, voorbeeldprijzen: 
  30 x 40 cm € 10  /  40 x 50  cm € 15  / 50 x 70 cm € 20  /  60 x 80 cm  € 25.

Fotografie

 • fotografie01
 • SjH13_04067
 • f3
 • peloponnesus_fotografie_reis_19
 • _DSC0041 (20)
 • SjH12_04960

Wil je beter overweg kunnen met je camera? Wil je meer weten over compositie, licht, sluitertijd en diafragma? Wil je betere foto’s leren maken? En wil je dat samen doen met andere liefhebbers op een heerlijke zonnige locatie?

Griekenland aan Zee biedt je een volledig verzorgde fotografieworkshop in Nafplion op de Peloponnesos.

 

 • “Zelfs met mijn compact camera en weinig ervaring heb ik echt mooie foto’s gemaakt. Dat had ik niet verwacht.”

 • “Wat ik leuk vond is dat we ook macrofotografie opdrachten hebben gedaan. Daar wilde ik altijd al de fijne kneepjes van leren.”

 • “Echt heel leuk om met zo’n groep ‘gelijkgezinden’ op pad te gaan. Ik ga me ook inschrijven voor een rondreis.”

In deze – vooral op de  praktijk gerichte workshop – gaan we uit van de individuele wensen van de deelnemers. De docent staat voor betrokkenheid, persoonlijke aandacht en flexibiliteit, en omdat we de groep klein houden is daar genoeg ruimte voor. De workshop is geschikt voor zowel beginners als voor meer gevorderden.

 

Compositie en techniek

Fotografie begint met kijken zodat je dat wat je ziet op een voor jou bevredigende manier overbrengt naar een tweedimensionaal beeld.

Verschillende situaties, verschillende disciplines of onderwerpen, vragen om een verschillende aanpak en vereisen vaak andere instellingen.

Wat zijn de mogelijkheden van je camera, wat doet licht met een onderwerp, welke sluitertijd of welk diafragma kies je in  deze situatie, hoe maak je een mooiere compositie? Aan al dit soort aspecten besteden we aandacht.

 

Theorie en praktijk

We starten de meeste dagen met wat theorie, en gaan dan, op grond van het besprokene, op verschillende plaatsen in het fotogenieke stadje Nafplion. Soms zal dat zijn aan de hand van een bepaald thema zijn of je gaat op zoek naar mooie plaatjes die aansluiten bij een zelfgekozen onderwerp. We beoefenen ook de beginselen van verschillende disciplines zoals bijvoorbeeld straatfotografie, portret-, urban-  en avondfotografie.

Fotografierondreizen

Naast de reguliere fotografieworkshop in Kantia, organiseren we ook fotoreizen naar de Peloponnesus en naar Noord- en West-Griekenland.

 

Kijk voor meer informatie op www.fotografierondreizen.nl

Data 2021

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

 

Wilt u alvast boeken, dan kan dat zonder de normale aanbetaling te doen. We wachten ook met het boeken van tickets tot het zeker is dat de reis door kan gaan. Zodoende loopt u geen enkel risico, maar bent u wel verzekerd van een van de gelimiteerde plaatsen dit najaar. Zodra duidelijk is dat er voldoende deelnemers zijn, dan boeken we voor u een zogenaamde flex-ticket. Deze tickets kunnen kosteloos worden gewijzigd, in het onverwachte geval dat covid weer de kop opsteekt en we onverhoeds toch niet zouden kunnen reizen.

Materialen

Meenemen: laptop, statief,  geheugenkaartjes, batterijlader (reserve batterij).

Sjaak_Henselmans_nw

Sjaak Henselmans

Professioneel fotograaf Sjaak Henselmans is gespecialiseerd in architectuurfotografie.

In-/uitklappen

Werk van onze cursisten

Schilderworkshops

Fotografieworkshops