Skip to content

Zomerweek Goirle

Zomer­workshops in nederland

Data 2023

 

3 t/m 7 juli

 

Wijzigingen voorbehouden.

Dit jaar organiseren we onze midweek zomerarrangement op een nieuwe locatie. Van 3 t/m 7 juli kunnen we terecht op het landgoed van het voormalig Klooster Nieuwkerk in Goirle, net ten zuiden van Tilburg. Op deze unieke locatie in het bos, op de grens van België, bieden we dit jaar de workshops ‘Beeldhouwen in steen’ met Carla Peperkamp en ‘Tekenen en schilderen’ onder begeleiding van Maud Quaedvlieg.

 

Er is voor beide workshops zowel een binnen- als een buitenruimte beschikbaar waar we vanaf 10.00 uur aan de slag gaan. Om 13.00 uur kunt u genieten van een heerlijke lunch dat wordt verzorgd door het restaurant van Klooster Nieuwkerk. Na de lunch vervolgen we de workshops tot 16.00 uur, en na afloop kunt u nog even gezellig naborrelen in het café of op een van de terrassen en eventueel ook nog blijven dineren in het restaurant.

 

Klooster Nieuwkerk ligt zowat op de grens met België, midden in het bos en kent een hele historie. Al tijdens de 80-jarige oorlog werd hier in 1652 de kerk gebouwd. Later ontstond er een landgoed en in 1913 werd het klooster ingewijd als opleidingsinstituut voor priesters. Eind jaren ’50 kwam het in handen van de Trappisten. In het bosrijke gebied is het heerlijk wandelen en op het landgoed bevindt zich ook een mooie golfbaan.

 

Wilt u gedurende de week ook overnachten? Dat is nu ook mogelijk! In het klooster zijn er een twintigtal kamers waar u een redelijk geprijsd midweekarrangement kunt boeken. Niet ver van het klooster bevindt zich eventueel ook een prachtige natuurcamping; De hoevens.

 

Carla Peperkamp<br> Beeldhouwen

Carla Peperkamp
Beeldhouwen

Maud Quaedvlieg<br>Tekenen en schilderen

Maud Quaedvlieg
Tekenen en schilderen

Prijs workshop

De prijs voor het midweekarrangement, workshop inclusief onbeperkt water, koffie, thee, koekjes en een uitgebreide lunch bedraagt € 465,-

 

Materialen

Gebruik van gereedschap en materialen, zoals schuurpapier, verf etc. zijn bij de prijs inbegrepen, maar de gekozen steen of gebruikte doeken of grote papiervellen rekenen we naderhand met u af tegen redelijke prijzen. U kunt eventueel ook uw eigen steen of schildermateriaal meenemen.

 

Overnachten

Wilt u overnachten? De arrangementsprijzen in het klooster zijn verschillend. Er zijn kamers met een eigen badkamer, maar ook een aantal kamers met gedeeld sanitair die voordeliger zijn. Neem met ons contact op om te informeren week kamers er nog beschikbaar zijn.

Mail ons op info@griekenlandaanzee.nl of bel 06-24 85 01 14.

 

Data 2023

 

3 t/m 7 juli

 

Wijzigingen voorbehouden.

Impressie Klooster Nieuwkerk

 Hieronder een impressie van de workshopweek in Goirle.