Skip to content

Reizen naar Griekenland

Directe lijnvlucht met Transavia vanaf Eindhoven

Bij de arrangementen bieden wij een, door ons geboekte, directe lijnvlucht vanaf Eindhoven naar Athene aan. Deze is niet bij de prijs van het arrangement inbegrepen, maar wordt apart gefactureerd. U wordt door onze medewerker opgewacht bij aankomst in Athene.

 

Transfer met onze eigen transferbus

De aansluitende transfer naar Epidaurus wordt door ons zelf verzorgd met een touringcar of minibus. 

 

Zelf de reis regelen?

Wilt u met een andere vlucht (bijv. vanaf Amsterdam) of eventueel op een afwijkende datum reizen, dan is dat in principe mogelijk. Indien u op een afwijkende datum boekt, dan regelt u ook zelf een transfer. 

 

Taxi

Op verzoek kunnen we een taxi sturen om u op te halen van het vliegveld. De prijs van een taxirit van of naar het vliegveld bedraagt € 150,- tot maximaal 4 personen of een minibus € 230,- tot maximaal 8 personen,

 

Openbaar vervoer

Er zijn ook mogelijkheden om met openbaar vervoer te komen, zoals trein, bus, taxi of combinaties. Er is uurlijks een treinverbinding van het vliegveld naar Korinthe. Daarvandaan kunnen we eventueel regelen dat u met een taxi wordt opgehaald of kunt u een lijn bus nemen vanaf het busstation naar Epidaurus. 

 

Huurauto

Een hele goede optie is een huurauto, dan kunt u die gedurende de week ook gebruiken om uitstapjes te maken in de middag.

 

Combineren met een langer verblijf

Wilt u ons arrangement combineren met een langer verblijf in Griekenland, dan kunnen wij uw vlucht boeken op de door u gewenste afwijkende datum.

 

U reist per directe lijnvlucht naar Athene en wordt daar opgehaald...
U reist per directe lijnvlucht naar Athene en wordt daar opgehaald…
... of u kunt met eigen vervoer door Europa naar Griekenland.
… of u kunt met eigen vervoer door Europa naar Griekenland.
superfast-xii

Reizen met eigen vervoer

U kunt ook met uw eigen auto of camper naar Griekenland reizen. U hebt dan de beschikking over eigen vervoer zodat u de prachtige omgeving van onze locatie kunt verkennen. Na de workshops en tijdens het weekend is er nog ruimschoots tijd om mooie tochten te maken. De autoreis van Nederland naar een van de havens in Italië waar de boten naar Griekenland vertrekken kan via verschillende routes door Frankrijk en Zwitserland of Duitsland en Oostenrijk en kan comfortabel worden gereden in twee dagen.

 

Camper-/kampeerarrangement

Voor gasten die met een camper of auto naar Griekenland komen hebben we de mogelijkheid om een arrangement te boeken zonder accommodatie. U kunt dan u in uw eigen camper of eventueel tent verblijven. Er zijn in nabije omgeving van ons hotel verschillende mooie campings die direct aan zee zijn gelegen.

Kijk voor meer informatie op het Prijsoverzicht.

 

Bootverbinding

Er zijn veel goede en redelijk geprijsde bootverbindingen tussen Italië en Griekenland. Er vertrekt dagelijks een aantal boten vanuit Ancona (ca. 1500 km van Utrecht) naar Patras op de Peloponnesus (185 km naar Epidaurus). De overtocht duurt ongeveer 18 uur).

Ook vertrekken er twee keer per week boten vanuit Venetië (1200 km van Utrecht). Deze overtocht duurt ca. 35 uur. De kortste overtochten zijn vanaf Brindisi en Bari in het zuiden van Italië.

Reizen vanaf Athene naar epidaurus

route-athene-airport-epidavros

Per auto vanaf Athene International Airport:

Per auto vanaf Athene International Airport:

De nieuwe Internationale Luchthaven van Athene draagt de naam van één van Griekenland’s grootste staatsmannen: Eleftherios Venizelos of I.A.A. International Airport of Athens.

  • Verlaat het vliegveld en volg de borden ATHENS/ATHINA.
  • Blijf op de ringweg om Athene, dit is een tolweg, en volg de borden KORINTOS.
  • Neem afrit 10 richting EPIDAURUS
  • Volg deze kustweg voor bijna 50 km en neem de afrit bij het bord Palia Epidaurus.
  • Maak onderaan de afslag een scherpe afslag naar links, onder de weg door.
  • Na ca. 300m is er een kleine rotonde. Ga hier naar links en volg de weg tot je de bebouwde kom binnenrijdt.
  • Waar de weg een bocht naar links maakt sla je scherp af naar naar rechts. Hier staan een aantal borden staan waarvan GIALASI BEACH en Camping Nicolas II het meest in het oog springen.
  • Volg deze weg voor ca. 1,5 km tot je de rivier (droge rivierbedding) voorbij bent en de weg naar links afbuigt.
  • Blijf op deze weg  en na ongeveer 1 km zie Hotel Apollon aan je linkerhand liggen. 
  • Even voorbij het hotel sla je linksaf (bij de camping) en kom je aan bij het stand en volg je de weg weer naar links, voorbij hotel Hellas, tot je op de parkeerplaats bij hotel Apollon aankomt.
 

Per taxi, trein of bus vanaf het vliegveld:                  

De beste manier om op eigen gelegenheid naar Epidaurus te komen is per trein en taxi. Er is een uurlijkse treinverbinding direct vanaf het vliegveld van Athene naar Korinthos. Het beste is om via ons te regelen om daar door onze vaste taxichauffeur te worden opgehaald. Kaartje Athene-Korinthe kost ca. € 12,-. 

Per taxi van Korinthe naar Epidaurus kost ca. € 60,- (max 4 pers.).

 

Instructie treinstation:

Verlaat de aankomsthal van het vliegveld en steek de straat over.

Je ziet aan de overkant, ongeveer in het midden van de terminal, een roltrap naar boven met een glazen gang die leidt naar het trein/metrostation. Koop in de hal een kaartje bij het loket van de PROASTIAKOS (=Suburban Railway).

Deze rit per trein duurt ongeveer vijf kwartier.