Reizen naar Griekenland

Directe lijnvlucht met Transavia vanaf Amsterdam of Eindhoven

Bij de arrangementen bieden wij een, door ons geboekte, directe lijnvlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Athene aan. Deze is niet bij de prijs van het arrangement inbegrepen, maar wordt apart gefactureerd. U wordt door onze medewerker opgewacht bij aankomst in Athene.

 

Transfer met onze eigen transferbus

De transfer naar Kantia wordt door ons zelf verzorgd met een touringcar of minibus. De rit naar Kantia duurt ruim twee uur.

 

Zelf de reis regelen?

Wilt u met een andere vlucht of eventueel op een afwijkende datum reizen, dan is dat in principe mogelijk. Indien u op een afwijkende datum boekt, dan zult u ook zelf een transfer moeten regelen. Er zijn verschillende mogelijkheden van vervoer, zoals trein, bus, taxi of combinaties. Er is uurlijks een treinverbinding van het vliegveld naar Korinthe. Een hele goede optie is een huurauto, dan kunt u die gedurende de week ook gebruiken om uitstapjes te maken in de middag. Ook zijn er sites om een offerte voor de transfer aan te vragen: www.gettransfer.com. 

 

Combineren met een langer verblijf

Wilt u ons arrangement combineren met een langer verblijf in Griekenland, dan kunnen wij uw vlucht boeken op de door u gewenste afwijkende datum.  

 

U reist per directe lijnvlucht naar Athene en wordt daar opgehaald...
U reist per directe lijnvlucht naar Athene en wordt daar opgehaald…
... of u kunt met eigen vervoer door Europa naar Griekenland.
… of u kunt met eigen vervoer door Europa naar Griekenland.
superfast-xii

Reizen met eigen vervoer

U kunt ook met uw eigen auto of camper naar Griekenland reizen. U hebt dan de beschikking over eigen vervoer zodat u de prachtige omgeving van Kantia kunt verkennen. Na de workshops en tijdens het weekend is er nog ruimschoots tijd om mooie tochten te maken. De autoreis van Nederland naar een van de havens in Italië waar de boten naar Griekenland vertrekken kan via verschillende routes door Frankrijk en Zwitserland of Duitsland en Oostenrijk en kan comfortabel worden gereden in twee dagen.

 

Bootverbinding

Er zijn veel goede en redelijk geprijsde bootverbindingen tussen Italië en Griekenland. Er vertrekt dagelijks een aantal boten vanuit Ancona (ca. 1500 km van Utrecht) naar Patras op de Peloponnesus (180 km naar Kantia). De overtocht duurt ongeveer 18 uur).

Ook vertrekken er twee keer per week boten vanuit Venetië (1200 km van Utrecht). Deze overtocht duurt ca. 35 uur. De kortste overtochten zijn vanaf Brindisi en Bari in het zuiden van Italië.

Reizen vanaf Athene naar Kantia

Reis_Athene-Kantia

Per auto vanaf Athene International Airport:

De nieuwe Internationale Luchthaven van Athene draagt de naam van één van Griekenland’s grootste staatsmannen: Eleftherios Venizelos of I.A.A. International Airport of Athens.

 • Verlaat het vliegveld en volg de borden ATHENS/ATHINA.
 • Blijf op de ringweg om Athene, dit is een tolweg, en volg de borden KORINTOS.
 • In de omgeving van Korinthos is er op een gegeven moment een splitsing in de snelweg. Houd hier links aan in de richting vanNAUPLION en TRIPOLI.
 • Na ongeveer 20 km is er weer een tolpost.
 • Bij de tweede afrit: richting ANCIENT NEMEA, verlaat de snelweg en bovenaan de afrit sla links af. Onderaan de heuvel kom je bij een spoorwegovergang.
  Sla hier rechtsaf.
 • Volg deze weg, met veel bochten, voor ongeveer 5 km.
 • Zodra de weg weer in een open en vlak landschap uitkomt volgt er al snel een afslag naar links met een bord richting MIKINES en NAUPLION.
 • Volg deze lange rechte weg voor ca. 20 km en waar je voor je een grote grijskleurige fabriek ziet opdoemen, sla je linksaf (er staat een klein bord met Epidaurus).
 • Bij de eerste twee rotondes ga je rechtdoor en bij de derde sla je linksaf, nog steeds in de richting van EPIDAURUS. Na ca. 5 km staat er bovenaan een heuvel een bord naar rechts richting AGIOS ANTONIOS/KANTIA/IRIA.
 • Sla rechtsaf. Na ca. 10 km rijd je het dorpje KANTIA binnen, bij een ruine en een klein pleintje.
 • Blijf rechtdoor rijden tot je aan je linkerhand een kerk ziet.
 • Steek hier de doorgaande weg (let op!) schuin over. Na 1 km rijd jeKANTIA BEACH binnen.
 • Zodra je bij de bebouwing van het dorp aangekomen bent, volgt er een splitsing, met een telefooncel. Buig hier rechtsaf en je komt aan bij het strand. Hier zie je aan je rechterhand Hotel ZOOM.

 

Per taxi, trein of bus vanaf het vliegveld:                  

De beste manier om op eigen gelegenheid naar Kantia te komen is per trein en taxi. Er is een uurlijkse treinverbinding direct vanaf het vliegveld van Athene naar Korinthos. Helaas is de verbinding Korinthe-Nauplion per 2011 opgeheven. Het beste is om via ons te regelen om daar door onze vaste taxichauffeur te worden opgehaald. Kaartje Athene-Korinthe kost ca. € 12,-.

Per taxi van Korinthe naar Kantia kost ca. € 80,-. Het is ook mogelijk om per bus naar Kantia te reizen, maar dat is wel voor de geroutineerde reiziger. Buiten de aankomsthal is er een bus naar het regionale busstation in Athene. Daar kun je in de hal bij het loket Argos/Nauplion een kaartje kopen. Vraag daar waar de bus staat.

 

Instructie treinstation:

Verlaat de aankomsthal van het vliegveld en steek de straat over.

Je ziet aan de overkant, ongeveer in het midden van de terminal, een roltrap naar boven met een glazen gang die leidt naar het trein/metrostation. Koop in de hal een kaartje bij het loket van de PROASTIAKOS (=Suburban Railway).

Deze rit per trein duurt ongeveer vijf kwartier.