Skip to content

Beeldhouwvakantie: Beeldhouwen in steen

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

 

De workshop beeldhouwen is zowel voor beginners als gevorderden en wordt gehouden in het voor- en najaar in de tuin van ons hotel. Er wordt gebeeldhouwd met diverse soorten en kleuren marmer, waaronder de bekende rode Parnon, de zwarte en blauwgrijze Agios Petros en onze spierwitte Sivec marmer. Daarnaast hebben we ook andere soorten zoals Thassos wit, Veria semi-white, wit geaderde dolomite en een uitgebreide collectie albast, speksteen en serpentijn in diverse kleuren.

Ruime keuze aan materiaal

U kunt zelf uit onze uitgebreide voorraad blokken een stuk steen kiezen om mee te gaan werken. Het gekozen materiaal voor de workshop schaft u aan tegen hele redelijke prijzen. We hebben een aantal bijzondere marmersoorten om in te beeldhouwen, zoals het prachtige Klassiko, het witte marmer waar beeldhouwers in de oudheid al mee werkten, de spierwitte Thassos uit Macedonië en het rode Parnonmarmer uit het Parnongebergte op de Peloponnesus. Ook hebben we ook de mooie zwarte en donkergrijze Agios Petros, verschillende soorten beige en het lichtgrijs gesluierde Veriamarmer, dat klinkt als een klok.

Deze soorten importeren wij ook exclusief in Nederland en ze zijn o.a. verkrijgbaar via de Beeldhouwwinkel. Uiteraard hebben we voor de deelnemers die zich nog niet aan de relatief harde marmersoorten willen wagen, ook een uitgebreide collectie zachtere steensoorten zoals serpentijn, albast en speksteen in de meest uiteenlopende keuren.

 

Individuele begeleiding

Het onderwerp en uw tempo van werken bepaalt u helemaal zelf. Er wordt tijdens de workshops veel aandacht besteed aan vorm en techniek. Als uw beeld af is, kunt u het polijsten in zee en het klaarmaken voor de eindexpositie, die we elke zaterdagavond houden.

 

Onze beeldhouwdocenten, zullen u individueel begeleiden bij het vormgeven en uitvoeren van uw idee. Alle gereedschappen die u nodig heeft, zijn aanwezig. Op zaterdag voorafgaand aan de wekelijkse expositie, kunt u desgewenst uw beeld door ons op een sokkel laten plaatsen. Wij hebben ter plaatse een ruime collectie marmeren en houten sokkels.

 

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

 

Materialen

Inbegrepen: Schuurpapier, was, lijmen en gebruik van materialen, gereedschappen en bokken.

Wij hebben ter plaatse een uitgebreide collectie beeldhouwstenen:

  • Parnon rood, Thassos witte kristalijn, Dionysos wit € 3/kg.
  • Sivec spierwit, Dolomiet wit met aders, Parnon grijs, Agios Petros zwart, Veria semi white, Aliveri grijs, California beige, Albanees beige € 2,50/kg
  • Onyx en serpentijn € 2,50/kg.
  • Alle kleuren albast € 2,50/kg
  • Alle kleuren speksteen € 2,00/kg.
  • Sokkels: individuele prijzen op locatie vermeld per item (exclusief boren etc.).
  • Boren beeld en sokkel, incl. RVS pen € 20.

Werk van onze cursisten