Skip to content

De maaltijden

slider-schalen

Heerlijk eten is een belangrijk onderdeel van onze vakanties!

Bij Griekenlandaanzee zijn de maaltijden een belangrijk onderdeel voor het welslagen van uw vakantie. Tijdens de maaltijden, die elke dag worden geserveerd op ons terras met uitzicht op zee, komen alle deelnemers bij elkaar. Zodoende kunt u ook de cursisten van de andere workshops en de docenten wat beter leren kennen. De maaltijden worden verzorgd door de koks van het hotel restaurant. Zij staan garant voor bijzondere Griekse gerechten, bereid met verse producten en gezonde ingrediënten. Zo mogelijk houden we ook rekening met vooraf opgegeven dieetwensen. Elke dag worden alle maaltijden aangeboden. Op de dag van aankomst en vertrek verzorgen we een snack in de transferbus.

Ontbijt en lunch

De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet met koffie, thee, melk, jus d’orange en heerlijk versgebakken brood van de lokale bakker. Er is niet alleen een ruime keuze aan hartig beleg, huisgemaakte jams, maar ook is er verse fruitsalade, müesli en natuurlijk romige Griekse yoghurt. Het ontbijt vindt plaats van 8.30 uur tot 9.15 uur. Om 11.30 uur bieden we koffie en koekjes en om 14.00 uur, na afloop van de workshops, serveren we een heerlijk lunch met verschillende gerechten, salades en locale wijnen.

 

Indien gewenst kan men consumpties bestellen bij de hotelbar: cappuccino en espresso, cocktails, bier en fris, wijn, ouzo en ook ijs. Deze worden aangetekend op de kamernummer, en de rekening kan aan het einde van de week per pin of cash bij het restaurant worden afgerekend. Alle appartementen zijn voorzien van een koelkast en op verzoek een waterkoker.

_DSC1839
_DSC1865
 

Dinerbuffet met verse ingrediënten en lokale producten

‘s Avonds om 20.00 uur serveren wij een heerlijk diner. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met biologische en in elk geval verse ingrediënten. Lokale producten van boeren uit het dorp, zoals groente en fruit van het seizoen, verantwoord gevangen vis en eerlijk vlees, serveren wij in een aantal bijzondere mediterrane menu’s.

 

Elke dag bestaat de maaltijd uit een of meer hoofdgerechten, een aantal salades en bijgerechten. Tijdens het diner serveren we bronwater en heerlijke lokale wijn: rood, wit en rose, afkomstig van een wijnboer in Nemea, het bekende wijngebied in de omgeving van Korinthe. Het diner wordt afgesloten met een verrassend dessert. 

eten

Vegetarisch / voedselallergie

Voor de vegetariërs is er altijd veel keus bij de maaltijden. Tijdens de lunch worden zelfs nauwelijks gerechten met vlees aangeboden. Bij het diner bieden we altijd een verscheidenheid aan vegetarische gerechten zoals gestoofde, gegrilde of gekookte groenten, salades en dips, veelal gecombineerd met een keuze uit een vlees- of visgerecht. Voor gasten met speciale voedingswensen vragen we om dat aan te geven en zo mogelijk proberen we daar rekening mee te houden.

Uit eten

Hoewel alle maaltijden zijn inbegrepen in het arrangement, staat het je natuurlijk vrij om eens elders te eten. Wil je bijvoorbeeld een keer met een groepje geïnteresseerden wat ‘couleur locale’ opsnuiven tijdens een diner bij een andere taverna verderop langs het strand of in het dorp op ongeveer ca. 15 minuten lopen, dan kun je dat uiteraard zelf regelen en in gang zetten. Het is voor ons is natuurlijk wel handig om dat van te voren te weten (liefst de dag ervoor), zodat we weten hoeveel mensen we aan tafel kunnen verwachten en geen eten hoeven te verspillen.

SjH16_03085 als slim object1_1