Skip to content

De maaltijden

52368636348_d971102491_o

Heerlijk eten is een belangrijk onderdeel van onze vakanties!

Bij Griekenlandaanzee zijn de maaltijden een belangrijk onderdeel voor het welslagen van uw vakantie. Tijdens de maaltijden, komen alle deelnemers bij elkaar. Zodoende kunt u ook de cursisten van de andere workshops en de docenten wat beter leren kennen. Wij eten gezamenlijk met onze groep, de meeste dagen in het restaurant Aigialos, dat direct naast het hotel ligt. Wij bieden bijzondere, door onszelf samengestelde Griekse menu’s, bereid met verse producten en gezonde ingrediënten. Alles wordt vers bereid door eigenaresse Katharina en haar team. Zo mogelijk houden we ook rekening met vooraf opgegeven dieetwensen. Op de dag van aankomst verzorgen we een snack in de transferbus.

Ontbijt bij het hotel

De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet, verzorgd door Vasilis, de eigenaar van hotel Apollon. Hij serveert koffie, thee, melk, jus d’orange (van hun eigen sinaasappels) en heerlijk versgebakken brood van de lokale bakker. Er is niet alleen een ruime keuze aan hartig beleg, vers fruit, müesli en natuurlijk romige Griekse yoghurt, maar ook huisgemaakte jams, zelfgemaakte hartige en zoete taarten. Het uitgebreide ontbijtbuffet is geopend van 8.00 uur tot 10:00 uur. Het hotel biedt ook roomservice.

ontbijt
koffiepauze_Aigialos

Koffie, lunch, consumpties

Om 11.30 uur bieden we koffie in de beachbar van Aigialos. Wij bieden dan filterkoffie, thee en zelfgebakken cake en koekjes. Na afloop van de workshops om twee uur, gebruiken we daar ook een heerlijke lunch. Dit seizoen is het de bedoeling dat we ook een ‘afhaal’ mogelijkheid bieden voor de lunch, voor diegenen die ’s middags nog wat willen ondernemen.
Indien gewenst kan men gedurende de dag daar, of in de beachbar van het hotel, ook zelf consumpties bestellen: cappuccino en espresso, cocktails, bier en fris, wijn, ouzo en ook ijs. Deze consumpties kunnen per pin of cash bij het worden afgerekend. Alle appartementen zijn voorzien van een koelkast en op verzoek kan men een waterkoker verkrijgen.

 

DSC_2953

Diner

’s Avonds om 20.00 uur dineren we met elkaar, zoals gezegd meestal bij Aigialos de beachbar/restaurant naast het hotel en eenmaal per week in andere bijzondere taverna (Tassos), op korte loopafstand van het hotel. Elke dag kiezen we een andere menu dat bestaat uit een of meer hoofdgerechten, een aantal salades, dips en/of bijgerechten. Zodoende kunt u genieten van een zeer gevarieerd scala aan bekende en onbekende Griekse specialiteiten. Tijdens het diner schenken we bronwater en heerlijke lokale wijn: rood, wit en soms ook rosé, afkomstig uit Nemea, het bekende wijngebied in de omgeving van Korinthe.

Vegetarisch / voedselallergie

Voor de vegetariërs is er altijd veel keus bij de maaltijden. Tijdens de lunch worden nauwelijks gerechten met vlees aangeboden. Bij het diner bieden we altijd een verscheidenheid aan vegetarische gerechten zoals gestoofde, gegrilde of gekookte groenten, salades en dips, veelal gecombineerd met een keuze uit een vlees- en/of visgerecht. Voor gasten met speciale voedingswensen vragen we om dat bijtijds aan te geven en zo mogelijk houden we daar rekening mee.

lunch