Skip to content

De maaltijden

52368636348_d971102491_o

Heerlijk eten is een belangrijk onderdeel van onze vakanties!

Bij Griekenlandaanzee zijn de maaltijden een belangrijk onderdeel voor het welslagen van uw vakantie. Tijdens de maaltijden, komen alle deelnemers bij elkaar. Zodoende kunt u ook de cursisten van de andere workshops en de docenten wat beter leren kennen. Wij eten gezamenlijk met onze groep, de meeste dagen in het restaurant Aigialos, dat direct naast het hotel ligt. Wij bieden bijzondere, door onszelf samengestelde Griekse menu’s, bereid met verse producten en gezonde ingrediënten. Alles wordt vers bereid door eigenaresse Katharina en haar team. Zo mogelijk houden we ook rekening met vooraf opgegeven dieetwensen. Op de dag van aankomst verzorgen we een snack in de transferbus.

Ontbijt bij het hotel

De dag begint met een uitgebreid ontbijt: koffie, thee, melk, jus d’orange (van eigen sinaasappels) en heerlijk versgebakken brood van de lokale bakker. Er is ook vers fruit, müesli en natuurlijk de bekende romige Griekse yoghurt.

 

Bij Apollon is er een ontbijtbuffet en kun je zelf pakken waar je zin in hebt en buiten op het terras opeten. Bij Aristotelis kun je plaats nemen in het restaurant bij het zwembad en wordt je bediend.  

 

Ontbijt wordt geserveerd van 8.00 uur tot 10:00 uur. Apollon biedt ook roomservice. Bij Aristotelis kun je ’s-middags bij het zwembad eventueel ook een drankje bestellen.

 
koffiepauze_Aigialos

Koffie, lunch, consumpties

Om 11.30 uur bieden we koffie in de beachbar van Egialos. Wij bieden dan filterkoffie, thee en zelfgebakken cake of koekjes. Na afloop van de workshops om twee uur, gebruiken we daar ook een heerlijke lunch. Heb je zin om je lunch mee te nemen, dan kan dat. Er is ook een ‘takeaway’ mogelijkheid voor de lunch, voor diegenen die ’s- middags nog wat willen ondernemen.

Indien gewenst kan men gedurende de dag daar, of in de beachbar van het hotel, ook zelf consumpties bestellen: cappuccino en espresso, cocktails, bier en fris, wijn, ouzo en ook ijs. Deze consumpties kunnen per pin of cash worden afgerekend. Alle appartementen zijn voorzien van een koelkast en op verzoek kan men een waterkoker verkrijgen.

 

DSC_2953

Diner

’s Avonds om 19.30 uur dineren we met elkaar, zoals gezegd meestal bij Egialos, het restaurant bij de hotels en eenmaal per week in andere bijzondere taverna (Tassos), op korte loopafstand. Voor elke dag hebben wij een ander menu samengesteld, dat bestaat uit een of meer hoofdgerechten, salades, dips en/of bijgerechten. Zodoende kunt u genieten van een zeer gevarieerd scala aan bekende en onbekende Griekse specialiteiten. Tijdens het diner schenken we bronwater en heerlijke lokale wijn: rood, wit en soms ook rosé, afkomstig uit Nemea, het bekende wijngebied in de omgeving van Korinthe.

Vegetarisch / voedselallergie

Voor de vegetariërs is er altijd veel keus bij de maaltijden. Tijdens de lunch worden nauwelijks gerechten met vlees aangeboden. Bij het diner bieden we altijd een verscheidenheid aan vegetarische gerechten zoals gestoofde, gegrilde of gekookte groenten, salades en dips, veelal gecombineerd met een keuze uit een vlees- en/of visgerecht.

Voor gasten met speciale voedingswensen vragen we om dat bijtijds aan te geven en zo mogelijk houden we daar rekening mee. Hebt u om medische redenen een afwijkend dieet nodig, zoals bijvoorbeeld een strikt glutenvrij, of lactosevrij, dieet, dan kunt u dat aangeven op het reserveringsformulier. Wij houden daar dan rekening mee en bieden zonodig een alternatief gerecht en berekenen daarvoor dan een toeslag van € 7,50 per dag.

lunch