De maaltijden

slider-schalen

Heerlijk eten is een belangrijk onderdeel van onze vakanties!

Bij Griekenlandaanzee zijn de maaltijden een belangrijk onderdeel voor het welslagen van uw vakantie. Tijdens de maaltijden, die elke dag worden geserveerd op ons terras met uitzicht op zee, komen alle deelnemers bij elkaar. Zodoende kunt u ook de cursisten van de andere workshops en de docenten wat beter leren kennen. De maaltijden worden verzorgd door een locale cateraar, die garant staat voor bijzondere Griekse gerechten, bereid met verse producten en gezonde ingrediënten. Zo mogelijk houden we ook rekening met vooraf opgegeven dieetwensen. Elke dag worden alle maaltijden aangeboden, dus ook op de dag van aankomst en vertrek verzorgen we een maaltijd in de transferbus.

Ontbijt en lunch

De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet met koffie, thee, melk, jus d’orange en heerlijk versgebakken brood van de lokale bakker. Er is niet alleen een ruime keuze aan hartig beleg, huisgemaakte jams, maar ook is er verse fruitsalade, müesli en natuurlijk romige Griekse yoghurt. Het ontbijt vindt plaats van 8.30 uur tot 9.15 uur. Om 11.30 uur bieden we koffie en koekjes en om 14.00 uur, na afloop van de workshops, serveren we een lunchbuffet met verschillende warme gerechten, salades en locale wijnen.

 

De hele dag kunt u gratis vers fruit uit de fruitschaal nemen en is er altijd koel drinkwater voorhanden. Indien gewenst kan men, tegen redelijke prijzen, consumpties bestellen bij de hotelbar: cappuccino en espresso, cocktails, bier en fris, flessen wijn, ouzo en ook ijs. Deze worden aangetekend op de kamernummer, en de rekening kan aan het einde van de week per pin of cash bij het hotel worden afgerekend. Alle appartementen zijn voorzien van een koelkast en faciliteiten om koffie en thee te zetten.

_DSC1839
_DSC1865
 

Dinerbuffet met verse ingrediënten en lokale producten

‘s Avonds om 20.00 uur serveren wij een heerlijk dinerbuffet. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met biologische en in elk geval verse ingrediënten. In de tuin van ons hotel hebben we eigen citroen- en vijgenbomen en druiven. De eigenaar van het hotel kweekt in de moestuin onder andere bonen, courgettes, pompoenen en verse kruiden. Lokale producten van boeren uit het dorp, zoals groente en fruit van het seizoen, verantwoord gevangen vis en eerlijk vlees, serveren wij in een aantal bijzondere mediterrane menu’s.

 

Elke dag bestaat de maaltijd uit een hoofdgerecht, een aantal salades en bijgerechten. Tijdens het diner serveren we bronwater en heerlijke lokale wijn: rood, wit en rose, afkomstig van een wijnboer in Nemea, het bekende wijngebied in de omgeving van Korinthe. Het diner wordt afgesloten met een verrassend dessert. Een aantal recepten van makkelijk te maken gerechten hebben we gebundeld in een leuk kookboekje. De opbrengsten van de verkoop hiervan komen ten goede aan ons fonds ten behoeve van de opvang van Griekse zwerfhonden.

eten

Vegetarisch / voedselallergie

Voor de vegetariërs is er altijd veel keus bij de maaltijden. Tijdens de lunch worden zelfs nauwelijks gerechten met vlees aangeboden. Bij het diner bieden we altijd een verscheidenheid aan vegetarische gerechten zoals gestoofde, gegrilde of gekookte groenten, salades en dips, veelal gecombineerd met een keuze uit een vlees- of visgerecht. Voor gasten met speciale voedingswensen (op medische indicatie zoals bijvoorbeeld een glutenvrij dieet, lactose intolerantie, diverse allergiëen ) kunnen we in principe voorzien. Echter het is voor onze kok erg veel extra werk want er moet immers veelal apart worden gekookt. Dat brengt derhalve ook veel extra kosten met zich mee en aangezien we ook in de toekomst willen kunnen voorzien in deze speciale service voor onze gasten, zullen we voortaan een geringe toeslag in rekening brengen voor deze afwijkende maaltijden. Wij hopen op uw begrip voor deze keuze.

Uit eten

Hoewel alle maaltijden zijn inbegrepen in het arrangement, staat het je natuurlijk vrij om eens elders te eten. Wil je bijvoorbeeld een keer met een groepje geïnteresseerden wat ‘couleur locale’ opsnuiven tijdens een diner bij taverna ‘de Slager’ in het bovendorp, op een afstand van ca. 15 minuten lopen, dan kun je dat uiteraard zelf regelen en in gang zetten. Ook is het een leuke optie om een keer te lunchen of dineren in in het mondaine en pittoreske stadje Nauplion. U kunt daar eventueel de middag doorbrengen en rondlopen, winkelen of genieten van een drankje op een terras op het centrale plein of in een van de gezellige cafés aan de haven. Heerlijk lunchen kan ook in het kleine vissersdorpje Vivari, slechts 5 km verderop en goed te bezoeken met een taxi, of in de haven van Iria, goed bereikbaar per fiets. Het is voor ons is natuurlijk wel handig om dat van te voren te weten (liefst de dag ervoor), zodat we weten hoeveel mensen we aan tafel kunnen verwachten.

SjH16_03085 als slim object1_1