Skip to content

Portret tekenen & sCHILDEREN

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

NB: Maud begeleidt alle deelnemers op individuele basis, zowel bij het portret tekenen als bij schilderen, dus diegenen die met andere materialen willen werken of niet per se portretten willen maken, krijgen ook volop ruimte en aandacht.

Portret tekenen is een combinatie van heel goed kijken en het gebruiken van je eigen verbeelding. We starten de meeste dagen met theorie waarna je zelf aan de slag gaat. Ieder op zijn eigen niveau waarbij we het programma afstemmen op jouw individuele behoeften. 

Constructie en techniek

Om een gezicht overtuigend te kunnen tekenen bespreken we de constructie. Hierbij komen onder andere verhoudingen en vormen, het opbouwen en onderverdelen in verschillende vlakken en licht/donker werking aan bod.

 

Verbeelding en karakter

De ogen zijn de spiegel van de ziel. We onderzoeken hoe je, door dingen te benadrukken of juist weg te laten, karakter geeft aan je tekening. Teken je graag precies wat je ziet of vertel je met je tekening juist een eigen verhaal?

 

Materiaalgebruik

Tijdens deze week werk je voornamelijk met houtskool en/of houtskoolpotlood. Naast een algemene uitleg over materiaalgebruik deelt Maud hoe zij deze materialen in haar eigen werk toepast. We experimenteren bijvoorbeeld met het aanbrengen van diepte door het polijsten van de houtskool. Ook behoort het werken op een bijzondere ondergrond of het gebruik van gemengde technieken tot de mogelijkheden.

 

Maud helpt je om tijdens de workshops je eigen mogelijkheden te verkennen, waarbij er zowel aandacht is voor tekenen naar waarneming als voor je eigen verbeelding.

 

Data 2024

 

Materialen

Benodigd materiaalpakket à € 40,- (bij ons aan te schaffen):

  • Blok A2 tekenpapier voor houtskool, 50 vel.
  • Doosje zachte wijnstokhoutskool (vine).
  • 1 Houtskoolpotlood Derwent medium.
  • 1 Pastelpotlood  Stabilo CarbOthello  kleur 645.