Dit is een workshop die wij normaal gesproken aanbieden in Griekenland. Vanwege de onzekerheid omtrent corona kunnen we deze dit jaar helaas niet organiseren. Hopelijk kunnen wij deze in 2022 weer aanbieden. Wij hebben wel andere reizen wellicht interessant zijn voor u.

Edelsmeden, sieraden en objecten

 • edelsmeden
 • edeslmeden
 • SjH15_06331
 • edelsmeden1
 • P1040597
 • 12032218_1036371526387674_1184918753343384479_n
 • edelsmeden3
 • 10530670_804213832936779_7993850061285572317_n

Hou je van sieraden en/of mooie vormen? Dan is de workshop ‘Edelsmeden, sieraden en objecten’ beslist iets voor jou. Je hoeft geen ervaring te hebben met het maken van sieraden. Iedereen kan meedoen. De workshop is een bijzondere belevenis, voor jezelf, of misschien met een paar vrienden en vriendinnen. Aan het einde van de week heb je sieraden/objecten gemaakt met jouw persoonlijke ‘touch’, iets wat alleen jij kon maken.

 • “Ik vond het mooi om te zien dat iedereen het sieraad of de vorm maakt die bij die persoon past, en dat Karin in dit proces een enorme stimulans en inspiratie is geweest.”

 • “Een hele fijne week, om onder Karin’s enthousiaste leiding een nieuwe vorm van creativiteit te ontdekken. Verrassend, inspirerend, kleurrijk, meditatief en speels.”

 • “Wat mij verrast heeft, is dat sieraden meer zijn dan dat. Vormen die ontstaan en die wat voor je gaan betekenen.…”

De workshop begint om 09.30 na het ontbijt en duurt tot de lunch om 14.00 uur, dat op het terras wordt geserveerd. Daarna is het siëstatijd. Dan kun je lekker ontspannen op het strand of op je balkon. Vanaf 17.30 uur mag je nog vrij doorwerken tot het diner om 20.00 uur.

 

Keuze uit diverse materialen

Een mooi, uniek sieraad hoeft niet van goud of zilver te zijn. Evenmin heb je er dure parels of edelstenen voor nodig. Een sieraad is mooi vanwege de verrassende vorm, de kleuren en de combinatie van materialen. In de workshop ga je aan de slag met diverse gereedschappen en materialen, zoals kralen, steentjes, stukjes glas, garen, koord, rubber buis en metaaldraad. De diverse soorten metaaldraad zoals zilver, koper, messing en aluminium zijn de basis voor het sieraad. Je gaat het metaal op allerlei manieren gebruiken en bewerken; hameren, solderen wikkelen, knopen, buigen, weven. Je leert vanuit je eigen gevoel en voorliefde voor materialen en kleuren vorm te geven aan het materiaal. Dit proces verloopt bij iedereen weer anders.

 

Eigen materiaal

Voor de workshop zelf hoef je niets mee te nemen. Gereedschappen, materialen, voorbeelden en boeken zijn aanwezig. Materialen zoals zilver, koper, messing en aluminium zijn aanwezig maar niet bij de prijs inbegrepen. De prijzen staan onder de tabblad Materialen vermeld. Heb je kralen of andere mooie materialen die je wilt gebruiken of verwerken in een sieraad of object, neem ze gerust mee!

 

Zilvergieten  

Heb je zilveren of gouden sieraden die je niet draagt maar heb je er wel een emotionele band mee, dan kunnen deze sieraden worden omgesmolten tot een ander sieraad of tot zilverplaat of -draad waar je een nieuw sieraad van maakt. Ook kan je bij Griekenland aan Zee zilver kopen om dat mooie steentje of die schelp, die je op het strand gevonden hebt, in zilver te gieten. Het zilver kunnen we op verschillende manieren gieten. Een steentje, schelpje of ander voorbeeld kan als mal gebruikt worden dat in zilver wordt afgegoten, maar je kunt ook bijzondere vormen verkrijgen door het zilver te gieten in water of in een bakje kikkererwten. Deze grillige afgietsels kun je daarna verder bewerken.

Data 2020

 

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Inbegrepen: Gebruik van alle gereedschappen en machines en diverse hulpstoffen zoals bijv. soldeer. Ook is een basissetje draad en buis om te oefenen bij de prijs van de workshop inbegrepen.

 • Plaat en draad zilver € 1,50 per gram / koper, alpaca, messing € 0,20 per gram.
 • Diverse draadsoorten van € 1 tot € 2,50 per klos.

Werk van onze cursisten