Skip to content

Edelsmeden, sieraden en objecten

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

Hou je van sieraden en/of mooie vormen? Dan is de workshop ‘Edelsmeden, sieraden en objecten’ beslist iets voor jou. Je hoeft geen ervaring te hebben met het maken van sieraden. Iedereen kan meedoen. De workshop is een bijzondere belevenis, voor jezelf, of misschien met een paar vrienden en vriendinnen. Aan het einde van de week heb je sieraden/objecten gemaakt met jouw persoonlijke ‘touch’, iets wat alleen jij kon maken.

De workshop begint om 09.30 na het ontbijt en duurt tot de lunch om 14.00 uur, dat op het terras wordt geserveerd. Daarna is het siëstatijd. Dan kun je lekker ontspannen op het strand of op je balkon. Vanaf 17.30 uur mag je nog vrij doorwerken tot het diner om 20.00 uur.

 

Keuze uit diverse materialen

Een mooi, uniek sieraad hoeft niet van goud of zilver te zijn. Evenmin heb je er dure parels of edelstenen voor nodig. Een sieraad is mooi vanwege de verrassende vorm, de kleuren en de combinatie van materialen. In de workshop ga je aan de slag met diverse gereedschappen en materialen, zoals kralen, steentjes, stukjes glas, garen, koord, rubber buis en metaaldraad. De diverse soorten metaaldraad zoals zilver, koper, messing en aluminium zijn de basis voor het sieraad. Je gaat het metaal op allerlei manieren gebruiken en bewerken; hameren, solderen wikkelen, knopen, buigen, weven. Je leert vanuit je eigen gevoel en voorliefde voor materialen en kleuren vorm te geven aan het materiaal. Dit proces verloopt bij iedereen weer anders.

 

Eigen materiaal

Voor de workshop zelf hoef je niets mee te nemen. Gereedschappen, materialen, voorbeelden en boeken zijn aanwezig. Materialen zoals zilver, koper, messing en aluminium zijn aanwezig maar niet bij de prijs inbegrepen. De prijzen staan onder de tabblad Materialen vermeld. Heb je kralen of andere mooie materialen die je wilt gebruiken of verwerken in een sieraad of object, neem ze gerust mee!

 

Zilvergieten  

Heb je zilveren of gouden sieraden die je niet draagt dan kunnen deze sieraden worden omgesmolten.  Je kunt bijzondere vormen verkrijgen door het zilver te gieten in water of in een bakje kikkererwten. Deze grillige afgietsels kun je daarna verder bewerken.

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Inbegrepen: Gebruik van alle gereedschappen en machines en diverse hulpstoffen zoals bijv. soldeer. Ook is een basissetje draad en buis om te oefenen bij de prijs van de workshop inbegrepen.

  • Plaat en draad zilver € 2 per gram.
  • Koper, alpaca, messing € 0,25 per gram.
  • Diverse draadsoorten van € 2 tot € 5 per klos.

Werk van onze cursisten