Skip to content

Docenten en medewerkers

nick-van-den-berg-2019

Nick van den Berg

Organisatie & management

Nick van den Berg, directeur/eigenaar van Miniati, kwam voor het eerst in Griekenland in 1974. Een aantal jaren werden daar de vakanties doorgebracht en in 1980 vestigde hij zich in Athene en opende met een Nederlandse en twee Griekse compagnons cafe Witofski, een van de eerste nieuwe stijl grand-cafés in de binnenstad. In 1986 vestigde hij zijn atelier op Miniati street in Athene, waar hij zich in eerste instantie vooral bezig hield met interieurontwerp en de productie en verkoop van meubels en verlichtings- en interieurprojecten. De activiteiten breidden zich later vooral uit in de marmersector (zie Over Miniati). Het vele reizen met klanten naar Griekenland leidde tot nieuwe activiteiten, zoals de organisatie van een studiereis voor de Nederlandse Steenhouwers Bond en de productie van een bedrijfsfilm over marmer en resulteerde uiteindelijk in de oprichting van Vivari Sculpture. De eerste beeldhouwvakantie vond plaats in 1995 en later volgden tal van andere workshopreizen met thema’s als mozaïek, filosofie, schilderen, creatief schrijven, fotografie en culinair. Nick is zelf ook enthousiast amateur beeldhouwer en fotograaf.

Suzana_Gulevska

Suzana Gulevska

Organisatie & management

Suzana woont sinds 2005 zowel in Nafplion als in Nederland en spreekt beide talen vloeiend. Zij houdt zich o.a. bezig met het dagelijkse management van Griekenlandaanzee, en begeleidt zij de excursieweken. Daarnaast organiseert met haar eigen onderneming JUMP Travel (rond)reizen en actieve reizen in Griekenland en Macedonië. Samen met fotograaf Sjaak Henselmans organiseert en begeleidt zij een aantal fotografierondreizen. Ook staan er een aantal rondreizen en actieve wandelvakanties op het programma.

 

Kijk voor meer informatie op haar website www.jumptravel.eu

Carla_Peperkamp_nw

Carla Peperkamp

Beeldhouwen in steen

Met als achtergrond de Hoge School voor de Kunsten Amsterdam, afdeling Mime, en de lerarenopleiding handvaardigheid en textiele werkvormen aan de Witte Lelie, heeft Carla zich daarna met de meest uiteenlopende activiteiten beziggehouden, zoals decorbouw en workshopvakanties en is zij ook oprichtster van de Kinderpret in de OCCII.

Sinds 1999 is zij vooral actief in de Beeldhouwwereld in combinatie met Bos- en Natuurbeheer. Bos en Beeld. Zij werkt meestal in steen en exposeert regelmatig. Ook was zij een aantal jaar werkzaam bij de Beeldhouwwinkel in Amsterdam. Meer informatie en beeldmateriaal van haar werk kunt u vinden op haar website

 

www.carlapeperkamp.nl

Leen_Kessels

Leen Kessels

Beeldhouwen in steen

Zij heeft zowel de opleiding Beeldhouwen als Restauratie Beeld en Steen gevolgd aan de Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Sinds 2001 is zij in Utrecht gevestigd als vrij kunstenaar, exposeert regelmatig en geeft ook beeldhouwles in haar atelier. U kunt werk van haar zien en meer informatie lezen op de website.

 

www.leenkessels.nl

Henk Korthuijs

Henk Korthuys

Beeldhouwen in steen

Opgeleid als tuinarchitect en zodoende geoefend in het driedimensionaal denken.

Vond 25 jaar geleden de steen om dat 3D denken om te zetten naar een tastbaar beeld in steen.

 

Woont en werkt nu in België en heeft daar samen met Manon Huguenin een eigen atelier, beeldentuin en expositieruimten. Hij gaf jarenlang beeldhouwles en workshops.

 

Deed mee aan diverse beeldhouwsymposia en werken van hem zijn te vinden in de openbare ruimte van Nederland, België, Ierland en Slovenië.

 

www.henkkorthuys.be

 

Manon Huguenin

Manon Huguenin

Beeldhouwen in steen

 

Emoties in steen

In de aders van allerlei soorten marmer en stenen die de kolossale  krachten tonen die onze planeet hebben samengesmolten en geperst heeft Manon Huguenin het ideale materiaal gevonden om de kracht van de emoties te tonen die stromen in de mens.


De curven en lijnen van het menselijk lichaam die zich wringen, zich verheffen, heroriënteren en samentrekken uiten de emotie zelf: verdriet, blijheid, genot, compassie, verlangen of samensmelting in passie…

 

www.manonhuguenin.be

 

lisanne_sloots

Lisanne Sloots

Schilderen en tekenen

Na de 1e graads lerarenopleiding is beeldend kunstenaar Lisanne Sloots zich steeds meer gaan toeleggen op het werken met aardse materialen. Nu stookt zij haar eigen houtskool uit diverse houtsoorten en onderzoekt de verschillen en hoe het is om daarmee te werken. 

 

De lessen die zij nu al ruim tien jaar geeft zijn individueel gericht en de eigen ontwikkelingsvraag van de cursist staat centraal. Het gaat er tenslotte om dat je een uitdrukking vindt voor dat wat jou bezighoudt. Je kunt op elk niveau instappen om van daaruit je eigen teken/schilderwerk te ontwikkelen.

 

Kijk ook op www.lisanne-sloots.nl

 

Het boek Houtskool Van Lisanne verscheen het boek ‘Houtskool’, een ode aan het oudste tekenmateriaal dat we kennen. Een bevlogen verslag van de zoektocht naar de geschiedenis en het maakproces van houtskool. Lees hier het persbericht over het boek.
Het boek Houtskool Van Lisanne verscheen het boek ‘Houtskool’, een ode aan het oudste tekenmateriaal dat we kennen. Een bevlogen verslag van de zoektocht naar de geschiedenis en het maakproces van houtskool. Lees hier het persbericht over het boek.
maud-quaedvlieg

Maud Quaedvlieg

Schilderen en tekenen

Maud Quaedvlieg werkt als fulltime kunstenaar in Breda. Zij studeerde vrij schilderen en monumentale vormgeving aan de kunstacademie St. Joost in Breda en vrij schilderen en grafiek aan de WBK (Werkplaats voor Beeldende Kunsten) in Den Haag. Ze geeft ruim 30 jaar schilder- en tekenles zowel op locatie als in haar atelier en steeds daagt ze je uit om de avontuurlijke reis te aanvaarden: de reis naar de onbekende paden van de Verbeelding… 
Maud’s specialisatie is schilderen in acryl. Ook werkt zij in aquarel, met houtskool en Siberisch krijt.

 

Maud begeleidt alle deelnemers persoonlijk en individueel op basis van jouw wens.

Of je nu tekent of schildert naar de waarneming (dat wat je in de omgeving ziet), of juist naar de fantasie (dat wat je in je hoofd hebt aan ideeën), of wanneer je intuïtief schildert: altijd is het je eigen beeldtaal waar het om draait.

Er kan gewerkt worden met acryl, aquarel, inkt, krijt, houtskool, pastelkrijt of potlood óf met een mix van deze materialen.

Op het eind van de dag wordt het werk samen bekeken en besproken.

 

www.maudquaedvlieg.nl

 

martin_coppes

Martin Coppes

Schilderen en tekenen

Martin is beeldend kunstenaar en docent tekenen aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Hij is in 1976 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Martin is een veelzijdig kunstenaar met een kleurrijk oeuvre, geïnspireerd door zijn internationale achtergrond. Hij heeft diverse stijlen, technieken en formaten verkend. Zijn werk is overwegend figuratief, maar bevat ook abstracte elementen. Martin exposeert regelmatig en geeft al vele jaren workshops en begeleidt groepen tekenaars en schilders in Nederland en in Griekenland. 

Recent is er een boek verschenen over zijn leven en werk (verkrijgbaar bij Kunsthandel Peter ter Braak). Zijn werk en CV kun je bekijken zijn website.

 

www.martincoppes.com

 

 

Maud_Masselink

Maud Masselink

Portret tekenen / Schilderen en tekenen

Maud Masselink werkt als beeldend kunstenaar vanuit haar atelier in Breda met name met houtskool en grafiet.  Na een start aan St. Joost Kunstacademie heeft zij zich via lessen bij diverse kunstenaars verder ontwikkeld. In 2023 was haar portret, Transformer, finalist bij De Nederlandse Portretprijs. Ook is haar werk geselecteerd voor de Biënnale in Londen. De mens staat centraal in Mauds werk. Getekend naar waarneming of als middelpunt van een persoonlijk verhaal waarbij verbeeldingskracht en symboliek een rol spelen. Soms geven een bijzondere ondergrond of het polijsten van de houtskool een extra dimensie aan het werk. Maud geeft al jarenlang workshops voor diverse doelgroepen en begeleidt daarnaast jongeren op hun creatieve pad.   
 
Monique-Vink

Monique Vink

Boetseren in was en klei

Monique Vink heeft na jaren bloemiste te zijn geweest het roer omgegooid en zich geheel gestort op het maken  van beelden. Een nieuwe passie die zij nu al weer 12 jaar beoefend. In Schagen een groot atelier waar ze dagelijks les en workshops geeft. 

 

Er wordt in het atelier gewerkt met boetseerwas met het uiteindelijke resultaat een beeld van brons en er wordt geboetseerd met klei.

 

Altijd opzoek naar de emotie en beweging in een beeld.

 

www.moniquevink.nl

Annemiek_Collin

Annemiek Collin

Portret- en modelboetseren

Annemiek is als beeldend kunstenaar afgestudeerd in 1982 aan de academie in Maastricht in de richting Plastisch Vormgeven en in 1987 aan de academie van Arnhem als eerstegraads docent. Zij maakt sculpturen van brons, keramiek, metaal en van combinaties van deze materialen. In de loop der tijd zijn er twee belangrijke richtingen in haar werk aan te wijzen: het vrije werk en de opdrachten. De vrije beelden zijn geïnspireerd door natuur en architectuur, waarbij ze speelt met trefwoorden als: groei, beschutting, reflectie, lijnenspel, spanning, harmonie. Het beeld ontstaat vaak uit contrasten van beeldende en architectonische elementen. Ze maakt ook veel portretten waarbij haar passie ligt in het verbeelden van de essentie van die specifieke mens, waarbij de gelijkenis een grote rol speelt. Haar monumentale werk staat veelal op locatie. De monumenten zijn meestal in opdracht vervaardigd in nauwe samenspraak met de opdrachtgevers.

 

www.annemiekcollin.nl
Uitzending over Annemiek

Dorette-Gilling

Dorette Giling

Mozaïek & Keramiek 

Als kind al wilde Dorette beeldend kunstenaar worden. Haar handen wilden voortdurend maken, tekenen, schilderen, werken met klei, glas of combinaties daarvan. Haar werk is autonoom, een vaas die geen vaas meer is, maar een autonoom beeld. Maar ze werkt ook toegepast. Een kunstzinnige bank, een fontein, een beeld ter verfraaiing van een binnen- of buitenruimte, daarbij inspelend op de architectuur. Of een lamp, bestaande uit planten in kunststof gegoten. Zowel autonome als toegepaste beelden hebben haar interesse. Zij combineert haar vrije werk met opdrachten en docentschappen bij Scholen in de Kunst in Amersfoort en de Kleiacademie in Amsterdam.

 

www.dorettegiling.nl

Karin-Kortenhorst

Karien Kortenhorst

Edelsmeden, sieraden en objecten

Na de technische opleiding voor goudsmid is Karien in 1993 afgestudeerd op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, 3D Design. Ze geeft al ruim twintig jaar cursussen en workshops aan verschillende culturele centra in het land. In 2006 maakte ze samen met een collega de televisiecursus Het mooiste sieraad maak je zelf voor omroep Teleac. In 2004 werkte ze in Zuid-Afrika om daar met cursisten van heel verschillende achtergronden sieraden te maken, onder de titel Weird about wire, in samenwerking met de Stellenbosch University, de Mondriaan Stichting en de Nederlandse ambassade. Een van deze cursisten, een jongen die op straat zijn voorwerpen van gevlochten metaaldraad verkocht, bleek een talent. Hij is afgestudeerd aan de afdeling Jewellery van de Stellenbosch Universiteit en heeft daarna zijn mastersopleiding in Denemarken afgerond.

 

Karien’s autonome werk heeft zich ontwikkeld van draagbare sieraden naar theatrale sculpturen zoals grote hoofdtooien. Daarna bleek het lichaam zelf als betekenisdrager, bron te zijn voor haar werk. Tegenwoordig wikkelt zij metaaldraad op zo’n manier dat er transparante volumes ontstaan. De lucht wordt omkaderd zodat ruimte zichtbaar wordt en betekenis krijgt.

 

www.karienkortenhorst.nl / www.samensmeden.nl

Mirjam Koot-Robert

Mirjam Koot

Fotografie / Fotografierondreizen

Mirjam Koot woont met haar gezin op een melkveehouderijbedrijf bij Schermerhorn, en werkt parttime als paraveterinair bij  een dierenkliniek.

Daarnaast is zij fotograaf bij WijKijkenSamen, een bruidsfotografieduo.

Mirjam neemt regelmatig fotografie-opdrachten aan, onder andere bij melkfabriek Cono (de maker van Beemsterkaas) en bij een sieradenontwerper. 

Sinds 2012 is zij voorzitter van fotoclub Fotovrienden Westfriesland. 

 

Zij een gepassioneerde reisfotografe en vindt de combinatie reizen en fotograferen de leukste!

 

www.mirjamkootfotografie.nl

Sjaak_Henselmans_nw

Sjaak Henselmans

Fotografie / Fotografierondreizen

Sjaak Henselmans raakte rond 1980 geboeid door de fotografie. Zijn aandacht richtte zich aanvankelijk op het maken van vrij werk, wat leidde tot een aantal tentoonstellingen in Amsterdam. In 1984 maakte hij van fotografie zijn beroep, eerst nog bij een publiciteitsbureau maar vanaf 1990 als zelfstandig architectuurfotograaf. Sindsdien werkt hij voor een reeks van gerenommeerde architectenbureau’s, projectontwikkelaars en uitgeverijen. Zijn foto’s verschijnen regelmatig in architectuurtijdschriften in binnen- en buitenland. Enkele van zijn opdrachtgevers: ING Real Estate, Bouwfonds, Sigma coatings, BPF-Bouwinvest, DTZ Zadelhof, Cobraspen, Hemels Publishers, Scripta Media, Cascade, Vera Yanovshtchinsky Architecten, Min2 Bouwkunst, Kokon Architecten, ONX architecten, Korteknie/Stuhlmacher, Arcam.

 

www.sjaakhenselmans.nl

Patty_Rijkaert

Patty Rijckaert

Grafiek / Ecoprint & Cyanotype

Patty Rijckaert is beeldend kunstenaar, opgeleid tot graficus aan de Academie beeldende kunsten st. Lucas in  België met een achtergrond van reclame tekenen, typografie en  de modeacademie in Rotterdam. Zij maakt niet alleen artistiek werk d.m.v. grafische druktechnieken zoals hoogdruk, vlakdruk en diepdruk, maar ook collages, ecoprints en cyanotypes op katoen, wol, zijde en papier. De laatste tijd gebruikt zij steeds meer mixed media om al deze technieken samen te laten komen. Experiment, gevoeligheid, openstaan voor het onverwachte en sfeer zijn kenmerkend voor haar werk, en de natuur een grote inspiratiebron. In haar workshops staan; doen, durven ontdekken en creëren voorop. Persoonlijke aandacht en ruimte ziet zij als voorwaarde om tot een goed resultaat te komen.

 

www.instagram.com/patty_rijckaert

Lisa_Di_Campli

Lisa di Campli

Tiffany en brandschilderen

Lisa is geboren en getogen in de VS, bij Philadelphia, en woont nu elf jaar in Nederland. Haar opleiding heeft ze genoten aan de Drexel University, Philadelphia, USA en de Université Libre de Bruxelles, België. Sinds tien jaar werkt ze met glas en heeft ze in Den Haag haar eigen glasatelier: Di Campli Glas Studio. Ook is zij mede-directeur van een groothandel voor glasbenodigdheden: PELI Glass Products. Met collega Peter Heijman geeft ze workshops brandschilderen. Haar nieuwe werk omvat voornamelijk gebrandschilderd werk, maar ook 2-dimensional fusing, glas-in-lood, tiffany stijl en slumping. Ook werkt Lisa als freelance schilder aan restauratieprojecten van oude ramen in kerken en monumentale gebouwen.

 

 www.dicampliglas.com / www.peliglass.eu

donia-surowiec

Donia Surowiec

Zingen in Griekenland

De Belgische Donia Surowiec met Poolse roots begon op achtjarige leeftijd aan haar eerste muzieklessen. De liefde voor muziek, leidde via het Conservatorium in Amsterdam naar meerdere opleidingen Koor- en Orkestdirectie in binnen- en buitenland. 

Haar werkveld ligt geografisch in zowel Nederland als België. In artistieke zin werkt zij met uiteenlopende doelgroepen; semi-professionele musici, amateurs, vluchtelingenkinderen en gevangenen. Zij draagt de volle verantwoordelijkheid voor een goede samenwerking en haar muzikale keuzes. De begeleidende rol in didactische zin, waarbij musici als individu beschouwd worden, verliest zij daarbij niet uit het oog. Donia communiceert op een directe en open manier waar respect voor elkaar essentieel is. In haar werkwijze houdt ze de drempel laag en let ze de lat hoog. Positief opbouwende kritiek leidt tot prestaties waar je zelf niet van durfde dromen. Zij is expressief, gedreven, enthousiast en ambitieus. Op de bok en ernaast.

 

www.doniasurowiec.be

 

Karin

Karin

Massage

Karin ‘apo tin Ollandia’, zo noemen de Grieken deze humorvolle blonde Haagse. Karin woont in de zomermaanden in Griekenland en komt op afspraak bij ons in het hotel om massages te geven aan onze gasten. Ze is gediplomeerd sportmasseur maar bouwt in haar massages ook andere ontspanningstechnieken in (hot-stone massage, voetreflexologie). ’s Middags heerlijk een uur ontspannen en je lekker laten verwennen na een ochtend hard werken in de workshops. Laat dat maar aan Karin over!

eva-de-hilster

Eva de Hilster

Grafisch vormgever

Eva is naast onze grafisch vormgever ook een vaste gast. Zij volgde haar opleiding aan het Grafisch Lyceum Amsterdam met als specialisatie typografie. In 2009 kwam zij voor het eerst op vakantie en is daarna bijna elk jaar weer teruggekomen voor de workshops Beeldhouwen en Edelsmeden. In 2011 is zij ook als grafisch vormgever voor Griekenlandaanzee aan de slag gegaan.

Inmiddels heeft zij alweer 10 jaar haar eigen grafisch bedrijf en verzorgt naast vormgeving ook drukwerk en websites. 

 

Daarnaast werkt zij aan haar eigen kinetische objecten en draadobjecten waar ze soms ook mee exposeert.

 

www.evadehilster.nl

www.evadehilster.art

Felo_Hettich

Felo Hettich

Bronsgieten

Na een technische opleiding, LTS, UTS, HTS, kwam hij in contact met de vrijeschool en was student van het eerste jaar van de vrije pedagogische academie, nu Helicon. Na een korte tijd klas, deed hij de kunstacademie in Arnhem en werkte lange tijd aan de vrijeschool bovenbouw in Zutphen in de Kunst en ambacht vakken. Met anderen organiseerde hij nationale en internationale vakbijeenkomsten om ambachten te behouden; o.a. steenhouwen, smeden, koper slaan, metaalgieten werden geoefend en onderwezen. Hij startte ook een bedrijf in kunstenaars benodigdheden ‘De kunst’ in Zutphen, nu onderdeel van de beeldhouwwinkel.

In zijn contact en vriendschap met de kunstenaar Oscar Rambonnet ontstond het gietmallen boek, uitgegeven bij Canteclear, nu Tirion. Met hem ontstonden ook de bronsworkshops. Nu trekt hij door Europa met zijn mobiele Bronsgieterij, meestal bijgestaan door Ingrid Onstenk

Hij woont op het landgoedje Midgaard in Almen achter Zutphen, waar hij mee werkt in een stichting die contact met de natuur en ambacht wil bevorderen.

 

www.dekunstalmen.nl / www.midgaard-almen.nl 

Ingrid_Onstenk

Ingrid Onstenk

Bronsgieten / Beeldhouwen in steen

Ingrid is autodidact. Na haar MTS opleiding vormgeving in Utrecht heeft zij veel in het buitenland gewerkt. Eenmaal terug heeft ze een grafische opleiding gevolgd en is 2 jaar in de leer gegaan bij beeldhouwer Herman Bartelds. Sinds 1994 werkt zij als autonoom beeldend kunstenaar en maakt ze vrij werk en werk in opdracht. Haar monumentale werk bestaat vaak uit steen en geoxideerd staal. Daarnaast maakte ze kleine experimenten in brons en installaties van oude gebruiksvoorwerpen. Samen met Felo Hettich geeft ze bronsworkshops op locaties in binnen-en buitenland vanuit de mobiele bronsgieterij. Naast beeldhouwen houdt Ingrid ook van koken en is zij iedere zomer kok aan boord van de Willem Jacob.

 

www.ingridonstenk.nl

Nicole_Kranenburg_nw

Nicole Kranenburg

Keramiek

Nicole Kranenburg is een keramiste uit Brabant. Na haar opleiding runde zij jarenlang een atelier waar veel workshops werden gegeven. Het werk bestond veelal uit handvormen waarin alle keramiektechnieken de revu passeerden, met platen klei werken, opbouwen met rollen, gietklei en een combinatie van dit alles.

Voor wat betreft glazuurtechnieken weet Nicole ook haar weg. Met engobes kunnen al mooie ontwerpen gemaakt worden en wanneer nodig heeft zij alle kennis van de vele andere glazuurtechnieken. Nicole vindt het leuk om technieken te combineren.

petra voor sculpture network

Petra Boshart

Beeldhouwen in steen

Steen is de taal die ik spreek; Als kind van drie generaties steenhouwers ben ik opgegroeid met de smaak van zwavel en het geluid van hamers. Het is het mooiste materiaal, de natuur zelf. Het bevat fossielen, mineralen en het mysterie van het leven.

Toevallig had ik twee geweldige steenbeeldhouwers op de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming als docent en het bleek onontkoombaar, dat ik mij ging specialiseren in dit traditionele materiaal.

Sinds 1985 werk ik in mijn eigen studio en naast het lesgeven kan ik terugkijken op een interessante carrière, waaronder verschillende symposia en belangrijke tentoonstellingen.

Enkele beelden zijn permanent te zien bij HET DEPOT in Wageningen.

 

www.beeldeninsteen.nl

anna-van-der-vliet

Anna van der Vliet

Beeldhouwen in steen

Anna van der Vliet is een beeldend kunstenaar die er steeds weer in slaagt om op expressieve wijze mens en emotie te vertalen in steen en brons. Krachtige, sterke beelden zijn het resultaat. Zij maakt vrij werk maar ook in opdracht. Kunstverzamelaars hebben werken van haar in hun collectie.

In 2003 realiseerde zij in Baak haar eigen beeldhouwatelier. Beeldhouwatelier Baak verzorgt sindsdien met veel succes workshops Beeldhouwen in steen. Op deze sfeervolle en inspirerende plek bevindt zich ook de beeldentuin grenzend aan het atelier.

www.beeldhouwatelierbaak.nl

Sophie_Walraven_nw

Sophie Walraven

Grafiek / Schilderen en tekenen

Sophie is fulltime kunstenares, schilder. Daarnaast tekent ze veel, maakt etsen en doet street-art. In ’98 is ze afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, als eerstegraads docente handvaardigheid. Ze is dus allround drie dimensionaal opgeleid, maar legt zich voor haar carriere vooral toe op het platte vlak.Ze werkt meestal aan conceptmatige projecten. Daar komen grote en soms kleinere series uit voort.Sophie werkt en exposeert in binnen- en buitenland. Daar is alles over te vinden op haar site en in haar blogs.
Naast haar werk is ze fervent zeezeilinstructrice en laat ze zich ook graag over het water gaan in een klein zeilbootje. Maar dat is verder niet heel relevant.