Skip to content

Grafiek

 

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

Tijdens de grafiekworkshop week ontdek je al snel de verrassende mogelijkheden van een aantal grafische technieken. Er is alle tijd, ruimte en ondersteuning om per onderdeel kennis te maken met de wondere wereld die grafiek heet.

 

Alle stappen worden helder uitgelegd en de benodigde materialen zijn voorhanden. Je gaat al snel zelf aan de slag omdat grafiek vooral doen en ervaren is. Er is aandacht voor het persoonlijke ‘handschrift’ en het is belangrijk is dat je werk maakt dat jij wil. Er wordt alleen gewerkt met non-toxic inkt, zwart, wit of kleur naar wens.

 

Tijdens de workshop behandelen we o.a.:

 

Droge naald

Er wordt met een etspen en in plexi of karton gekrast/getekend. Daarna wordt drukinkt in de groeven aangebracht. D.m.v. een etspers wordt de afbeelding overgebracht op het papier. Het overbrengen van een afbeelding op plexi of karton kan op heel eenvoudige manier en het is niet altijd een vereiste dat je kan tekenen.

 

Collografie

Dit is een techniek waarbij materialen (bv. Bladeren, stof, plastic enz.) op een karton worden geplakt. Deze kartonnen ‘drager’ kan dan op de etspers afgedrukt worden. 

 

Monotype

Voor deze techniek is er niet speciaal een etspers nodig! D.m.v.. tekenen en experimenteren op een met inkt ingerolde plaat wordt de afbeelding op papier overgebracht

 

Wanneer je in de eerste dagen voldoende kennis hebt gemaakt met de verschillende onderdelen kan je daarna allerlei combinaties maken met deze technieken. 

 

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Proefdrukpapier en inkt zijn in de workshop inbegrepen. Overige materiaalkosten:

  • 1 vel etspapier van 28 bij 38 cm kost € 1.

  • 1 plastic plaat van 25 bij 35 cm kost € 6
    (daar kunnen meerdere etsplaten uit).

  • 1 karton van 28 bij 35 kost € 8 
    (ook hier kunnen meerdere drukplaten uit).

Werk van onze cursisten