Fietsen en wandelen

Fietsen

U kunt bij ons ook fietsen en mountainbikes huren en een paar heerlijke dagtochten gaan maken. Als u bijvoorbeeld met een groepje vrienden komt, dan verzorgen wij de reis en de rest.

 

Bergachtig of vlak

In het gebied rond Kantia zijn er veel mogelijkheden om te fietsen. Het achterland van Kantia is bergachtig en biedt aan de doorgewinterde fietser een mooie uitdaging. Er is ook een aantal mooie tochten te maken op vlakker terrein. De vallei van Kantia en die van het volgende dorp Iria zijn ook voor de amateur goed te befietsen. Daarnaast is het hele gebied rond Nauplion, Argos en Mycene nagenoeg vlak en dit biedt de enthousiaste fietser eveneens veel mogelijkheden om mooie dagtochten te maken.

 

Fietsen huren

Wij hebben zelf een aantal sportieve damesfietsen met vijf versnellingen te huur. De kosten hiervan bedragen € 7,50 per dag, € 4,50 per dagdeel en € 50,- voor een week. Op verzoek kunnen wij ook mountainbikes voor u huren. Deze kosten € 12,50 per dag.

 

IMG_2195
fiet_nickfiets

Groepen

Bent u geïnteresseerd om met een groep bij ons te komen fietsen, dan kunnen we in overleg een programma opstellen met de mogelijkheid de fietsers met ons minibusje af te zetten op een bepaalde plaats of om de groep na afloop van een fietsdag op te halen. Op die manier kunnen er langere tochten gemaakt worden en kan voorkomen worden dat er te vaak hetzelfde deel van het parcours gefietst moet worden.

 

Tijdens een dergelijk arrangement geniet u verder uiteraard mee van onze fijne locatie, de heerlijke maaltijden en de verdere algehele verzorging. Bel ons voor meer informatie over de mogelijkheden.

uitzicht-vanaf-marmergroeve

Wandelen

Je kunt een aantal mooie wandelingen maken in de prachtige landelijke omgeving van Kantia. Afhankelijk van de wensen van de wandelaar en de duur van de wandeling kunnen we onze deelnemers informeren over leuke routes die gelopen kunnen worden, variërend van een strandwandeling tot een wat steviger wandeling het binnenland in.

 

Zo kun je bijvoorbeeld een rondje van circa een uur maken langs het strand, door de akkers met artisjokken, courgettes en meloenen en over de weg weer door het dorp terug naar het hotel. Een andere kortere wandeling voert je de vallei van Kantia in, naar een verlaten marmergroeve.

 

marmergroeve
wand_wandelen
Wij hebben ook een aantal langere wandelingen beschreven die je eventueel op de vrije dagen zou kunnen maken.
 

Heel interessant is een tocht van een halve dag naar het oude (onbewoonde) klooster van de Heilige Dimitri ofwel ‘Avgo’. Deze naam betekent letterlijk ‘het ei’ en het klooster wordt zo genoemd naar aanleiding van een anecdote over het vertrouwen in de Goddelijke krachten. De route leidt je door de kloof van Karnezeika en voert je naar het klooster dat hoog tegen de rotswand aangebouwd ligt met een fantastisch uitzicht naar zee.

 

Of volg de diep uitgesleten droge rivierbedding het binnenland in, naar het kerkje van Agios Nicolaos Buga. Je komt langs de kleine marmergroeve waar het prachtige roodbruine marmer van Kantia gedolven wordt. Onderweg zie je hoog in de rotswand een grot waar vroeger ‘Asceten’ of kluizenaars gewoond hebben.

Er zijn beschrijvingen van een aantal van deze wandelingen beschikbaar.