Skip to content

tiffany en BRANDSCHILDEREN

 

Data 2024

 

Wijzigingen voorbehouden.

De workshops wordt gehouden van 9.30 uur tot 14.00 uur. Er is dus ook voldoende tijd om te genieten van de zon, het strand en de omgeving.

Gebruik van alle gereedschappen en basismaterialen zijn inbegrepen, de materiaalkosten worden doorberekend naar de grootte van het werkstuk en de eventueel gebruikte verf. Een gemiddeld werkstuk kost dan € 30,- tot  € 50,-

 

Tiffany

In een kleine groep maakt u kennis met de vele facetten van de Tiffany glastechniek. Alles begint bij een ontwerptekening, die vervolgens wordt overgezet op verschillende stukken glas. U leert om het gekleurde glas in de juiste vorm te snijden, om het speciale koperfolie op de randen aan te brengen en uiteindelijk alle componenten van uw werkstuk aan elkaar solderen. Het geheel wordt vervolgens afgewerkt en gepresenteerd op de expositie aan het einde van de week.

 

Brandschilderen op glas

Bij het brandschilderen worden traditionele en moderne schilderkunst gecombineerd met het schilderen op glas. De workshop is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderde schilders. U leert met de speciale poederverven glaspanelen te beschilderen die daarna worden gebrand in een speciale oven, zodat de verf samensmelt met het glas.

 

Deze gebrandschilderde panelen worden vervolgens geïntegreerd in een werkstuk volgens de Tiffany techniek. Hierbij wordt op de randen van de stukken gekleurd of beschilderd glas een randje speciale koperfolie geplakt. Deze koperen randen worden vervolgens met soldeer aan elkaar verbonden. Bij Glas in lood worden profielstrippen van lood gebruikt.

Data 2024

 

Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Inbegrepen: Tiffany koperfolietape, soldeer en diverse benodigde vloeistoffen.

  • Materiaalprijzen zijn verder afhankelijk van de afmetingen van het werkstuk. De gemiddelde prijs voor een werkstuk bedraagt ca. € 40.

Werk van onze cursisten