Skip to content

boetseren

 

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Er wordt geboetseerd met klei. Er wordt een beeld gemaakt naar eigen keuze en je kunt je laten inspireren door een plaatje of foto van mens, dier of een object. Per cursus zijn er niet meer dan acht cursisten aanwezig, zodat aan iedereen voldoende aandacht gegeven kan worden. Boetseerbokken zijn aanwezig, voor klei en boetseerattributen wordt gezorgd.  

 

Kijken en interpreteren

In de lessen wordt met name aandacht gegeven aan het kijken, verhoudingen en proporties leren zien in drie dimensies en die op jouw manier interpreteren in klei. U maakt kennis met enkele boetseertechnieken en u ontdekt verschillende manieren om iets beeldend uit te drukken. Aan het eind van de cursus zult u een goed gevoel hebben ontwikkeld voor het kijken en interpreteren.
 

Wilt u een portret maken van een geliefde, bekende of familielid, dan kunt u werken aan de hand van foto’s of afbeeldingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een portret van uw kind of kleinkind maken. Ook is het mogelijk om een torso of een heel figuur te boetseren. Heel populair is ook het boetseren van dierenvormen. Zelfs het maken van een gelijkend model van uw geliefde huisdier is aan de hand van goede foto’s mogelijk!

 

Werkstukken van klei

De werkstukken van chamotteklei worden zonodig uitgehold, aan de lucht gedroogd en kunnen ter plaatse worden afgebakken in onze keramiekoven. Het werk vervoeren wij dan later voor u naar Nederland en kan worden afgehaald tijdens de expositie die in Breda plaatsvindt. 

 

Data 2024

 


Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Inbegrepen: Eerste pak klei van 10 kg, gebruik van gereedschappen, diverse hulpmaterialen zijn bij de workshopprijs inbegrepen.

  • Per afgebakken portret op ware grootte € 40.
  • Klei en afbakken enkele kleinere werkstukken: € 30, groter werk in overleg.

Werk van onze cursisten