Skip to content

Schildervakantie: schilderen en tekenen

Data 2024

 

Wijzigingen voorbehouden.

NB: In de laatste voorjaarsweek kan er tijdens deze workshop ook Portret tekenen gevolgd worden.

De schilderweken worden begeleid door onze docenten Lisanne Sloots, Maud Quaedvlieg, Martin Coppes en Maud Masselink. Hoewel zij  heel uiteenlopend werk maken en verschillende voorkeuren hebben voor bepaalde technieken en materialen (Lisanne: houtskool, Maud Quaedvlieg: acryl, aquarel, houtskool en Siberisch krijt, Martin: aquarel acryl en olieverf, Maud Masselink: portretten in houtskool) bieden zij alle vier overzichtelijke en gevarieerde workshopweken aan, die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Op locatie

Het schilderen vindt plaats op het terrein van restaurant Aigiolos, direct aan het strand met een weids uitzicht naar de eilanden in de Saronische golf. Hier worden ook de maaltijden aangeboden en houden we om 11:30 uur een koffiepauze, samen met de deelnemers van de andere workshops die achter het hotel plaatsvinden.

 

Technieken

Aan de hand van opdrachten en thema’s wordt er gewerkt met allerlei materialen en technieken: aquarel, acryl, pastel, houtskool en pen en inkt. Deelnemers kunnen zelf aangeven wat zij willen leren of beoefenen. Ervaring is niet vereist; de deelnemers worden op individueel niveau begeleid. Gevorderden krijgen ook alle ruimte om hun ontwikkeling en visie te verbreden en kunnen een flinke stap verder komen. Er wordt  aandacht besteedt aan kleurenleer, aan beeldelementen zoals compositie, lijn en vlak en inhoudelijk bespreken we op welke verschillende manieren je kunt kijken of hoe je een onderwerp kiest. 

 

Materialen

Alle benodigde materialen, zoals bijvoorbeeld tafel- en veldezels, doeken, diverse papiersoorten en formaten, verf, penselen en kwasten zijn aanwezig. De materialen die de deelnemers gebruiken worden tegen hele redelijk prijzen achteraf gefactureerd. Heb je eigen materiaal of gebruik liever je eigen favoriete penselen, neem die gerust mee! Het gemaakte werk wordt door ons naar Nederland vervoerd en tentoongesteld op de expositie na afloop van de desbetreffende periode. Je kunt dan je werk na afloop weer meenemen.

Data 2024

 


Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Inbegrepen zijn de basismaterialen zoals teken- en schetspapier, waterverf, inkten, pastel etc. 

Wij berekenen de kosten door voor de (met verf beschilderde) doeken en speciale papiersoorten (olie/acryl).

  • Grote acryl- en aquarelvellen (50 x 70) kosten € 5 per stuk.
  • Schilderdoeken afhankelijk van de grootte, voorbeeldprijzen: 
    30 x 40 cm € 10  /  40 x 50  cm € 15  / 50 x 70 cm € 20  /  60 x 80 cm  € 25.

Werk van onze cursisten