Nieuw adres en telefoonnummer: Speelhuislaan 107, 4815 CC Breda, tel: 06 – 24 85 01 14

  • Schilderen_aan_het_strand_crop
  • _DSC0275 (9)
  • skil14
  • _DSC0005-2
  • _DSC0274 (13)
  • _DSC0535 (5)

Schilderen en tekenen

De schilderweken worden begeleid door onze docenten Sophie Walraven, Lisanne Sloots en Martin Coppes. Hoewel zij zelf heel uiteenlopend werk maken en verschillende voorkeuren hebben voor bepaalde technieken en materialen (Lisanne: houtskool, Martin: aquarel acryl en olieverf, Sophie: tekenen en modeltekenen) bieden zij alledrie overzichtelijke en gevarieerde workshopweken aan, die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. 

 

Op locatie

Het schilderen vindt zowel plaats in de tuin van het hotel als ook op andere locaties, zoals bijvoorbeeld het strand, de omliggende velden of het dakterras van ons hotel. Ook gaat de schildergroep soms werken in de nabijgelegen vissersdorpjes Vivari en Iria of in het Venetiaanse stadje Nafplion. Het gemaakte werk wordt regelmatig in groepsverband besproken. 

 

Technieken

Aan de hand van opdrachten en thema’s wordt er gewerkt met allerlei materialen en technieken: aquarel, acryl, pastel, houtskool en pen en inkt. Deelnemers kunnen zelf aangeven wat zij willen leren of beoefenen. Ervaring is niet vereist; de deelnemers worden op individueel niveau begeleid. Gevorderden krijgen ook alle ruimte om hun ontwikkeling en visie te verbreden en kunnen een flinke stap verder komen. Er wordt  aandacht besteedt aan kleurenleer, aan beeldelementen zoals compositie, lijn en vlak en inhoudelijk bespreken we op welke verschillende manieren je kunt kijken of hoe je een onderwerp kiest. 

 

Materialen

Alle benodigde materialen, zoals bijvoorbeeld tafel- en veldezels, doeken, diverse papiersoorten en formaten, verf, penselen en kwasten zijn aanwezig. De materialen die de deelnemers gebruiken worden tegen hele redelijk prijzen achteraf gefactureerd. Heb je eigen materiaal of gebruik liever je eigen favoriete penselen, neem die gerust mee! Het gemaakte werk wordt door ons naar Nederland vervoerd en tentoongesteld op de expositie na afloop van de desbetreffende periode. Je kunt dan je werk na afloop weer meenemen.

  • “Voor mij de eerste keer schilderen maar zeker niet de laatste keer. Wat een fantastische ervaring!”

Data

Te boeken tot 3 weken aansluitend.

 

Wijzigingen voorbehouden.