Skip to content

Activiteiten voor meereizende partners

Samen op reis is toch veel leuker!

Hoe krijgt u uw (wellicht niet zo creatieve) partner zover om met u mee te gaan naar Griekenland?

 

Misschien is uw partner geen creatieveling, maar een sportieve doener. En wil hij/zij niets liever dan fietsen, zeilen of duiken. Of iets waartoe u nooit overgehaald zou kunnen worden, zoals het halen van een duikbrevet. Dat kan vlak bij ons in de buurt en we helpen het regelen. Zo is er voor ieder wat wils.

 

Verder is het zo dat als u een appartement deelt met uw partner, er dan per persoon een korting geldt. Op die manier wordt het voor u beiden voordeliger!

 

Tijdens onze arrangementen is er voldoende tijd om ‘s middags en in het weekend samen de omgeving te verkennen. Bovendien wordt er heerlijk gegeten en hebben alle kamers een balkon met zeezicht.

Oorverdovende stilte in Epidaurus
Oorverdovende stilte in Epidaurus
Het prachtige Mycene
Het prachtige Mycene

Ontspannen, lezen of wandelen…

Uw partner kan heerlijk ontspannen op het strand, lekker lezen of wandelen in de mooie omgeving en zo geniet hij of zij mee van het geheel verzorgde en ongedwongen karakter van onze reisarrangementen. De beach bar is de hele dag open. Het strand is met zand en de zee gemakkelijk toegankelijk.

 

Er is op archeologisch gebied heel veel te beleven in onze omgeving. Het hele gebied was een bakermat van de Griekse beschaving met Mycene als middelpunt. Epidaurus, Korinthe en Troizina liggen vlakbij, Argos, Mycene, Nemea, en talloze andere, minder bekende archeologisch vindplaatsen kunt u in de omgeving bezoeken. Er zijn ook veel prachtige tochten te maken in de omgeving met een huurauto, motor, scooter, op de fiets of wandelend. Wij kunnen de huur van al deze voertuigen voor onze gasten verzorgen.

 

Of combineren met …

 

Rondreis

U kunt uw verblijf voor een workshopvakantie van Miniati Reizen eventueel verlengen en combineren met bijvoorbeeld een rondreis door Griekenland per huurauto of nog een week langer bij ons verblijven, zonder aan de workshop deel te nemen. Wij kunnen voor uw partner een vlucht boeken zodat hij/zij zich na afloop van uw workshop bij u kan voegen.

 

peloponnesus2000x700
fb_gr_141_con_3
zzc_nl_99_con
diving-epidavros

Zeilen

Via Amorgos Zeilvakanties of een andere zeezeilorganisatie kunnen we organiseren dat uw partner een mooie zeilreis maken en u zich creatief kan uitleven. Veel van de zeiltochten vanuit Athene doen de haven van Palia Epidauros aan tijdens de tochten langs de Saronische eilanden. U kunt ook zelf een zeilvakantie combineren met een workshopvakantie van Miniati Reizen. Na afloop kunt u samen nog wat anders ondernemen. Wij verzorgen uw vluchten en zorgen dat de transfers op elkaar aansluiten.

Duiken

Epidaurus is onder anderen bekend vanwege zijn ‘gezonken stad’. Een deel van de antieke stad is door het stijgen van de zeespiegel, onderwater is komen te liggen. Het is vlak bij ons hotel en je kunt het met een snorkel bekijken.
In het het dorp van Palia Epidaurus zijn twee duikorganisaties. Uw partner kan samen met u bij ons in het hotel verblijven en overdag deelnemen aan een duikcursus of een brevet halen. Ook kunnen losse duiken gemaakt worden. Informatie hierover vindt u op www.epidive.net / www.scubabluedream.com

Parapente

In het hotel verblijven vaak ook gasten die Parapente of parachute-zweefvliegen beoefenen of leren. De organisatie die de vluchten aanbiedt en begeleidt is al 20 jaar actief in het gebied. Meestal wordt er opgestegen vanaf de hoge berg achter het hotel en landen men op het strand bij het hotel. Er wordt natuurlijk alleen gevlogen als het weer dat toelaat, en dat is meestal in het voor en naseizoen. Voor meer informatie zie de website: www.flying-paradise.com

 

Varen

Naast het hotel kun je kajaks huren. Deze huurt U per uur of voor een middag. Op deze manier is het bijvoorbeeld, de gezonken stad te bezoeken, dat een paar honderd meter verder langs het strand op geringe diepte ligt. De zee is bij Epidaurus meestal vrij rustig omdat het beschut ligt in een grote baai. Ook zijn er in de de haven van Epidaurus motorbootjes te huur. Voor meer informatie: www.seakayak-argolida.gr