Skip to content

Deze workshop staat niet in de planning voor 2022 maar wordt in de toekomst misschien wel weer aangeboden.

Portret- en modelboetseren

 

Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Er wordt geboetseerd naar model met klei. Per cursus zijn niet meer dan acht cursisten aanwezig, zodat aan iedereen voldoende aandacht gegeven kan worden. Boetseerbokken zijn aanwezig, voor klei en boetseerattributen wordt gezorgd.  

Kijken en interpreteren

In de lessen wordt met name aandacht gegeven aan het kijken, verhoudingen en proporties leren zien in drie dimensies en die op jouw manier interpreteren in klei. U maakt kennis met enkele boetseertechnieken en u ontdekt verschillende manieren om iets beeldend uit te drukken. Aan het eind van de cursus zult u een goed gevoel hebben ontwikkeld voor het kijken en interpreteren en heeft u enige ervaring met het boetseren naar aanleiding van een model.

 

Levend model of foto

Behalve een portret naar model, kunt u ook werken aan de hand van foto’s of afbeeldingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een portret van uw kind of kleinkind maken. Ook is het mogelijk om een torso of een heel figuur te boetseren. Heel populair is ook het boetseren van dierenvormen. Zelfs het maken van een gelijkend model van uw geliefde huisdier is aan de hand van goede foto’s mogelijk!

Data 2022

 

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Inbegrepen: Model, eerste pak klei, gebruik van gereedschappen, diverse hulpmaterialen zijn bij de workshopprijs inbegrepen.

  • Per afgebakken portret € 40.
  • Klei en afbakken enkele kleinere werkstukken: € 30, groter werk in overleg.
  • Extra klei per 10 kg € 15.

Werk van onze cursisten