Skip to content

Boetseren in was en klei

 

Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderden. In de lessen wordt veel aandacht gegeven aan het kijken, de verhoudingen en proporties leren zien en die te vertalen in een beeld. 

 

Er kan worden geboetseerd met klei of met was. Er wordt een beeld gemaakt naar eigen keuze en je kunt je laten inspireren door een plaatje of foto van mens, dier of een object. Per cursus zijn er niet meer dan tien cursisten aanwezig, zodat aan iedereen voldoende aandacht gegeven kan worden. Boetseerbokken zijn aanwezig, voor klei en boetseerattributen wordt gezorgd.

Werkstukken van klei

De werkstukken van chamotteklei worden eventueel uitgehold, aan de lucht gedroogd en kunnen ter plaatse worden afgebakken in onze keramiekoven. Het werk vervoeren wij dan later voor u naar Nederland en kan worden afgehaald tijdens de expositie die in Breda plaatsvindt. 

 

Gieten in brons

De beeldjes van was kunt u eventueel zelf meenemen naar Nederland om ze later in brons te laten afgieten. In overleg kan dat gedaan worden bij een van onze docenten Bronsgieten. Wanneer de workshopweek Bronsgieten aansluitend plaats vindt, wat komend jaar in juni het geval is, dan kunt u er eventueel voor kiezen om beide workshops te boeken. Zo kunt u zelf uw werkstukken leren afgieten in brons tijdens de tweede week.

Data 2022

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Inbegrepen: eerste kilo boetseerwas, gebruik van gereedschappen, diverse hulpmaterialen zijn bij de workshopprijs inbegrepen.

  • Per afgebakken kleiportret € 40.
  • Afbakken enkele kleinere werkstukken: € 30, groter werk in overleg.
  • Extra boetseerwas per kilo € 15.
  • Extra klei per 10 kg € 15.