Skip to content

mozaïek & Keramiek

 

Data 2024

 

Wijzigingen voorbehouden.

Beginners en gevorderden

Deze leuke combinatieworkshop met keramiek en mozaïek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt allerlei technieken beoefenen of leren, wanneer je het nog niet eerder hebt gedaan. Je kunt putten uit de mogelijkheden die de twee verschillende disciplines bieden of een combinatie maken daarmee, door bijvoorbeeld eerst een keramiek object te maken en die vervolgens te ‘mozaïeken’.

Mozaïek

‘Mozaïeken’ is voor iedereen toegankelijk en is een fijne, ontspannen, zelfs bijna meditatieve bezigheid die garant staat voor een heerlijke relaxte vakantie!

De workshops met verschillende soorten mozaïek die we in de loop van de jaren hebben aangeboden, zijn nu samengevoegd. Onze oude vertrouwde workshop waarbij we vooral met marmer en wandtegels werkten, is nu uitgebreid met andere materialen: glas, kralen, keramische tegels, kiezels en stenen.

Deelnemers kunnen zelf van tevoren een ontwerp maken of eventueel inspiratie opdoen in de fotoboeken die we ter plaatse hebben. Na het kiezen van een patroon of afbeelding, worden lijnen overgezet op de ondergrond waarop gewerkt gaat worden. Dit kan een platte plaat zijn van hout of betonvezelplaat, die als tafelblad of wanddecoratie kan worden gebruikt, of een aardewerken schaal of bord, maar ook eventueel een driedimensionaal object. Deze kun je nu ook zelf maken.


Een andere optie tijdens de workshop is het toepassen van glas op glas, waarbij lichtdoorlatende objecten kunnen worden gemaakt, zoals lampen of raamdecoratiepanelen.

 

Als het oppervlak bedekt is, kan er gevoegd worden, waardoor het geheel een stevig verband krijgt en geen water meer doorlaat. Door contrasterende voegkleuren te gebruiken, wordt het mozaïekeffect geaccentueerd.

 

Uiteraard transporteren we ook alle werkstukken terug naar Nederland. Tijdens de expositie in Breda kunnen deze dan worden afgehaald.

Keramiek

Je maakt tijdens de keramiekworkshop kennis met de verschillende manieren van opbouwen van een kleiwerkstuk. Je kunt die opbouwen uit rollen klei, of werken met uitgerolde platen die eventueel in mallen in een vorm kunnen worden gedrukt. Ook kun je massief werken en het werkstuk daarna uithollen.

Daarnaast kan je op de draaischijf werken, of vrije vormen boetseren in verschillende soorten en kleuren klei. We hebben ook een aantal biscuitgebakken borden en andere keramische objecten die beschilderd en geglazuurd kunnen worden.

 

Alle benodigde materialen en gereedschappen zijn aanwezig. We beschikken in Griekenland nu over twee keramiekovens, zodat de werkstukken ter plaatse kunnen worden afgebakken en/of  geglazuurd.

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Om te mozaïeken is inbegrepen: Lijm, voeg en randafwerking zijn bij de workshop inbegrepen. Hieronder treft u een prijslijst voor de gebruikte materialen aan. Als uitgangspunt voor 2D toepassingen betreft het meestal een ondergrond van betonplaat of multiplex. 3D toepassingen in overleg. Er zijn diverse schalen etc. voorhanden.

  • rechthoekig met marmer: € 120,- /m2
  • rond met marmer € 12,- per 10 cm diameter
  • rechthoekig glas 160,-/m2
  • rond met glas € 16,- per 10 cm diameter
  • rechthoekig met keramische tegels: € 80,- /m2
  • rond met keramische tegels: € 8,- per 10 cm diameter

 

Voor keramiek is inbegrepen: een eerste pak klei, diverse basismaterialen zoals glazuren, engobes en gebruik van gereedschappen en draaischijf.

  • Afbakken van enkele kleinere werkstukken: € 30, groter werk in overleg.
  • Extra klei per 10 kg € 15.

Werk van onze cursisten