Skip to content

Excursieweek

Ben je al vaker bij ons in Kantia geweest en had je wat meer van de omgeving willen zien, maar was het door de drukte van de workshop-activiteiten er niet van gekomen? Dan is deze week een perfecte gelegenheid om dit unieke gebied te ontdekken. We verblijven in het ons bekende hotel Zoom, aan het heerlijke strand van Kantia, dus er is ook volop gelegenheid om lekker van het strand te genieten.

 

Mooie dagtochten in de omgeving

Gedurende deze week maken we een aantal dagtochten die met zorg zijn samengesteld. We hebben een aantal mooie routes uitgezet en bezoeken onderweg uiteenlopende, bekende en minder bekende, plekken in onze omgeving. Dat kunnen kloosters zijn, archeologische vindplaatsen of traditionele dorpjes. De gevarieerde excursies zijn een favoriete selectie uit de excursies die we in de loop van de jaren voor onze gasten hebben ontwikkeld. Je doet gedurende deze week een goede indruk op van het prachtige landschap, maar ook van het historisch belang van ons gebied.

 

Ontbijt, lunch en avondeten heerlijk verzorgd

Na het ontbijt trekken we er met onze busjes op uit, we lunchen onderweg of nemen een picnic mee en zijn doorgaans aan het einde van de middag weer terug in het hotel in Kantia. Heb je een keer geen zin om mee te gaan omdat je liever wilt genieten van een heerlijke relaxdag aan het strand, dan is dat uiteraard mogelijk. In de avond gaan we gezellig met elkaar uit eten bij een van de verschillende restaurants in Kantia of taverna’s in de omgeving, bijvoorbeeld in Vivari of Nafplion.

 

Voor iedereen geschikt

Voor liefhebbers is er tijdens de excursies volop gelegenheid om ook een aantal prachtige wandelingen te maken. Ben je niet zo actief of eventueel slecht ter been, geen probleem, we bieden ook altijd een minder intensief alternatief.

 

 

Data 2020

 

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

Een aantal van de excursies uit het programma

(wijzigingen voorbehouden):

Verlaten klooster van Avgo

Een bezoek aan het verlaten klooster van Agios Dimitrios of Avgo, gebouwd tegen een steile rotswand, hoog boven de kloof van Karnezeika in het binnenland achter Kantia. Een heel bijzonder kloostertje op een magnifieke plek. Om die te bereiken wandelen we ongeveer een half uur over een onverharde weg naar boven. Een van de auto’s gaat mee naar boven voor de niet wandelaars!

Traditioneel dorpje Platanos

We maken een prachtige rit naar Platanos, een traditioneel dorpje hoog in het Parnongebergte in Arcadië, aan de overkant van de baai van Kantia. In het dorp leeft men van de jacht, het houden van geiten en het verzamelen van kastanjes en kersen. Het spreekt voor zich dat je hier heerlijk kunt lunchen! Onderweg genieten we van indrukwekkende vergezichten over de baai van Argolida.

Mooie rit naar eiland Poros

Poros is een eiland vlak voor de kust van ons schiereiland Argolida. Tijdens een mooie rit langs de kust naar het zuiden komen we langs de vulkaan van Methana, bezoeken de opgravingen van antieke baden bij Troizinia en nemen dan een watertaxi van Galatas over naar het eiland Poros. Na een lunch met heerlijke verse visjes en uiteraard ook de bekende Griekse salade, volgen we een andere route terug naar Kantia.

Stuwmeer bij de berg Feneo

Ten zuidwesten van Korinthe ligt de berg Feneo, een van de hoogste toppen in de omgeving. We bezoeken daar een helder stuwmeer dat op een behoorlijke hoogte ligt. We maken een mooie wandeling om het meer heen en bezoeken kerkje dat via een strekdam te bereiken is. ook bezoeken we in de omgeving het oude klooster Moni Agios Georgiou.

Wandelen bij Karathona Beach

We rijden naar Karathona beach in een baai achter het stadje Nafplion. Aan het einde van het strand is een kleine kappelletje dat is opgedragen aan Agios Nicolaos, de beschermheilige van de zeelui. Dit is het startpunt van een mooie wandeling van ongeveer een uur terug naar de stad. Bij het stadsstrand van Arvanitia kun ervoor kiezen om nog een half uur door te wandelen over een mooi wandelpad, dat langs zee om de stad heen leidt naar de boulevard, of je kiest ervoor om direct het prachtige stadje in te lopen. Uiteraard is hier ook een alternatief mogelijk per auto.

Geheime school en opgravingen bij Nemea

Nemea ligt tussen Argos en Korinthe op ongeveer een uur rijden van Kantia. We bezoeken daar een ‘geheime school’ uit de tijd van de Turkse overheersing, verscholen tussen de rotsen boven de vallei. Ook bezoeken we hier de opgravingen van Nemea waar, evenals in Olympia en andere plaatsen in Griekenland in de klassieke tijden ook ‘Olympische’ spelen werden gehouden. Er is daar o.a. een goed bewaarde renbaan te zien, maar ook een aantal ruines van tempels, waaronder een mooi exemplaar dat is gewijd aan de verering van Zeus.

Epidaurus

Op zondag, voordat de bus ’s middags richting het vliegveld vertrekt, hebben we nog tijd voor een laatste excursie. We brengen dan voor de liefhebbers nog een bezoek aan het beroemde amphitheater van Epidaurus. Voor diegenen die de opgravingen nog niet gezien hebben, is deze excursie echt een must. Behalve het beroemde theater met zijn ongeëvenaarde akoestiek – zijn ook de opgravingen van het Askepion te bezoeken, een gezondheidscentrum waar mensen van heinde en verre naar toe kwamen om genezen te worden. Er is ook een renbaan en een mooi klein museum met prachtige marmeren beelden en delen van de tempels. Het vrij grote gebied ligt grotendeels tussen de bomen dus het is daar niet zo heet om rond te lopen.