Skip to content

Excursieweek

Data 2023

 

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

Ben je al vaker bij ons in Griekenland geweest en had je wat meer van de omgeving willen zien, maar was het door de drukte van de workshop-activiteiten er niet van gekomen? Dan is deze excursieweek de perfecte gelegenheid om dit unieke gebied te ontdekken. We verblijven in hotel Apollon, aan het strand van Epidaurus, dus er is ook volop gelegenheid om lekker van het strand te genieten.

 

Mooie dagtochten in de omgeving

Gedurende deze week maken we een aantal dagtochten die met zorg zijn samengesteld. We hebben een aantal mooie routes uitgezet en bezoeken onderweg uiteenlopende, bekende en minder bekende, plekken in onze omgeving. Dat kunnen kloosters zijn, archeologische vindplaatsen of traditionele dorpjes. De gevarieerde excursies zijn een favoriete selectie uit de excursies die we in de loop van de jaren voor onze gasten hebben ontwikkeld. Je doet gedurende deze week een goede indruk op van het prachtige landschap, maar ook van het historisch belang van het gebied.

 

Ontbijt, lunch en avondeten heerlijk verzorgd

Na het ontbijt trekken we er op uit, we lunchen onderweg of nemen een picknick mee en zijn doorgaans in de loop van de middag weer terug in ons hotel in Epidaurus. Heb je een keer geen zin om mee te gaan omdat je liever wilt genieten van een heerlijke relaxdag aan het strand, dan is dat uiteraard mogelijk. In de avond gaan we gezellig met elkaar en met de deelnemers van de workshops eten bij de taverna.

Data 2023

 

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

Een aantal van de excursies uit het programma

(wijzigingen voorbehouden):

Het verlaten klooster van Avgo

Een bezoek aan het verlaten klooster van Agios Dimitrios of Avgo, gebouwd tegen een steile rotswand, hoog boven de kloof van Karnezeika in het binnenland achter Kantia. Een heel bijzonder kloostertje op een magnifieke plek.

Methana

Methana is een schiereiland dat vlak voor de kust is ontstaan uit een opborrelende vulkaan. Zowel de hoofdstad als het schiereiland zelf danken hun naam aan methaan, het vulkanisch gas dat nog steeds hier en daar opstijgt uit de aarde. In de hoofdstad zie je nog de vergane glorie van de tijd dat het een bekend en veelbezocht kuuroord was.

Het eiland Poros – de baden van Troizina

Poros is een eiland vlak voor de kust van ons schiereiland Argolida. We bezoeken de opgravingen van antieke baden bij Troizina en de Duivels brug, een door de natuur gevormde brug over een rivier met een waterval. Even verder naar het zuiden nemen we bij Galatas een watertaxi naar Poros. Het ligt op een steenworp van het vaste land maar heeft echt een eilandsfeer.

Ligourio en Nea Epidaurus

Even ten noorden van Palia (oud) Epidaurus ligt ‘Nea’ (nieuw) Epidaurus. Een bijzonder dorpje dat in de plooien van de heuvels verstopt lijkt. Via een bijzondere route door het achterland bereiken we Ligourio, een bruisend plattelandsstadje, niet ver van het theater van Epidaurus. Er zijn daar een aantal hele oude orthodoxe kerken uit de Middeleeuwen

Nafplio – Palamidi

In de ochtend bezoeken we het fort Palamidi. Dit indrukwekkende bouwwerk, dat door de Venetianen werd gebouwd in de late middeleeuwen torent hoog boven de oude stad van Nafplion. Je kunt eventueel over de bekende stenen trap met 999 treden afdalen naar de oude binnenstad (of weer met de auto meerijden). We bezoeken de gezellige ’Laïki’, de markt waar lokale boeren en handelaren hun kleurige waar aanbieden en slenteren lekker door het stadje.