Nieuw adres en telefoonnummer: Speelhuislaan 107, 4815 CC Breda, tel: 06 – 24 85 01 14

Over Miniati

Griekenlandaanzee van Miniati Reizen is inmiddels 20 jaar de welbekende weg naar heerlijke, creatieve workshopvakanties in en rondom het kustplaatsje Kantia in de Peloponessus.  In combinatie met zon, zee en een prachtige omgeving is dit een ultieme ‘doe’-vakantie. Maar hoe is het ooit begonnen?

 

De band met Griekenland

Na een seizoen gewerkt te hebben voor het studentenreisburo NBBS kwam Nick van den Berg, directeur/eigenaar van Miniati, in 1974 voor het eerst in Griekenland. Een aantal jaren werden daar de vakanties doorgebracht en in 1980 vestigde Nick zich in Athene en opende hij met een Nederlandse en twee Griekse compagnons café Witofski, een van de eerste nieuwe stijl grand-cafés.

 

over_witofski_small
vivari-sculpture
miniati-street
Lampen en verlichtingsprojecten van verschillende lichtdoorlatende marmersoorten.
Lampen en verlichtingsprojecten van verschillende lichtdoorlatende marmersoorten.
Marmergroeve met Sivec witte marmer.
Marmergroeve met Sivec witte marmer.

Meubels en verlichting

In 1986 vestigde hij zijn eerste atelier op Miniati street in Athene, waar hij zich in eerste instantie vooral bezig hield met interieurontwerp en de productie van meubels en verlichting. De activiteiten breidden zich later vooral uit in de marmersector.

 

Marmerverkoop

Miniati is inmiddels ook agent voor een aantal grote marmerleveranciers in Griekenland en levert marmer aan bedrijven, winkels en particulieren. Het assortiment omvat de meest uiteenlopende producten van marmer, waaronder materiaal voor gevelbekleding en bouwelementen, wand- en vloertegels, aanrecht- en tafelbladen, beeldhouwmarmer en sokkels.

 

Beeldhouwvakanties en meer …

De vele reizen met klanten naar Griekenland leidden tot weer nieuwe activiteiten, zoals de organisatie van een studiereis voor de Nederlandse Steenhouwers Bond en de productie van een bedrijfsfilm over marmer en resulteerden uiteindelijk in de oprichting van Vivari Sculpture. De eerste beeldhouwvakantie vond plaats in 1996 en later volgden tal van andere workshopreizen met thema’s als mozaiek, filosofie, schilderen, creatief schrijven, fotografie, muziek, sieraden en culinair. In de loop van de jaren is de naam gewijzigd in Griekenland aan zee.

 

Miniati Fotoreizen

Uit het enthousiasme van Miniati Reizen en de fotografen Anja Robertus en Sjaak Henselmans die met veel plezier onze fotografie workshops begeleiden in Griekenland, is Miniati Fotoreizen ontstaan. Miniati Fotoreizen biedt fotografiereizen naar Griekenland, Macedonië en New York.

Meer informatie vindt u op www.fotografierondreizen.nl.

 

Griekenlandaanzee_logo_def
miniati_fotoreizen

Miniati Reizen in Breda

Adres: Speelhuislaan 107, 4815CC Breda