Skip to content

Workshopweken in Nafplion

Fotografie

 

Dit najaar organiseren we een aantal workshopvakantieweken tijdens een heerlijk vakantieverblijf in Nafplion. Je kunt voor één, twee of meer weken boeken, want er is zoveel te zien, te schilderen en te fotograferen in dit prachtige en pittoreske stadje, dat ooit de hoofdstad van Griekenland was.

 

Je vliegt met Transavia op een dagvlucht naar Griekenland waar we je opwachten. We verzorgen de transfers met taxibusjes, alles geheel in overeenstemming met de geldende coronaregels.

 

We verblijven in een van de sfeervolle hotels in de oude binnenstad. De kleuren van de bougainvilles in de smalle straatjes, de terrasjes, de historische gebouwen, de vele leuke winkels, galeries en de kleurrijke markt zijn heel uniek en voor de bezoeker een lust voor het oog.

 

Je kunt vlakbij in zee zwemmen bij het stadsstrandje ‘Arvanitia’, op korte loopafstand, net achter de oude stad. Daar is ook de mondaine beachbar ‘Blueblanc’ gevestigd waar je van een heerlijke koud biertje of cocktail kunt genieten. Op een twintigtal minuten lopen, via een prachtig wandelpad langs de kust, bevindt zich verder nog het grote strand ‘Karathona’ waar ook een aantal strandtentjes zijn.

Liever schilderen en tekenen of deze workshop combineren met een of meer weken schilderen en tekenen?
Ook dat kan.

Wil je beter overweg kunnen met je camera? Wil je meer weten over compositie, licht, sluitertijd en diafragma? Wil je betere foto’s leren maken? En wil je dat samen doen met andere liefhebbers op een heerlijke zonnige locatie?

Griekenland aan Zee biedt je een volledig verzorgde fotografieworkshop in Nafplion op de Peloponnesos.

 

In deze – vooral op de  praktijk gerichte workshop – gaan we uit van de individuele wensen van de deelnemers. De docent staat voor betrokkenheid, persoonlijke aandacht en flexibiliteit, en omdat we de groep klein houden is daar genoeg ruimte voor. De workshop is geschikt voor zowel beginners als voor meer gevorderden.

 

Compositie en techniek

Fotografie begint met kijken zodat je dat wat je ziet op een voor jou bevredigende manier overbrengt naar een tweedimensionaal beeld.

Verschillende situaties, verschillende disciplines of onderwerpen, vragen om een verschillende aanpak en vereisen vaak andere instellingen.

Wat zijn de mogelijkheden van je camera, wat doet licht met een onderwerp, welke sluitertijd of welk diafragma kies je in  deze situatie, hoe maak je een mooiere compositie? Aan al dit soort aspecten besteden we aandacht.

 

Theorie en praktijk

We starten de meeste dagen met wat theorie, en gaan dan, op grond van het besprokene, op verschillende plaatsen in het fotogenieke stadje Nafplion. Soms zal dat zijn aan de hand van een bepaald thema zijn of je gaat op zoek naar mooie plaatjes die aansluiten bij een zelfgekozen onderwerp. We beoefenen ook de beginselen van verschillende disciplines zoals bijvoorbeeld straatfotografie, portret-, urban-  en avondfotografie.

Fotografierondreizen

Naast de reguliere fotografieworkshop in Kantia, organiseren we ook fotoreizen naar de Peloponnesus en naar Noord- en West-Griekenland.

 

Kijk voor meer informatie op www.fotografierondreizen.nl

Data 2021

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

Deze reis is helaas afgelast.

Materialen

Meenemen: laptop, statief,  geheugenkaartjes, batterijlader (reserve batterij).

Sjaak_Henselmans_nw

Sjaak Henselmans

Professioneel fotograaf Sjaak Henselmans is gespecialiseerd in architectuurfotografie.

In-/uitklappen

Werk van onze cursisten

Fotografieworkshops