Skip to content

Workshopweken in Nafplion

Schilderen en Tekenen

 

Dit najaar organiseren we een aantal workshopvakantieweken tijdens een heerlijk vakantieverblijf in Nafplion. Je kunt voor één, twee of meer weken boeken, want er is zoveel te zien, te schilderen en te fotograferen in dit prachtige en pittoreske stadje, dat ooit de hoofdstad van Griekenland was.

 

Je vliegt met Transavia op een dagvlucht naar Griekenland waar we je opwachten. We verzorgen de transfers met taxibusjes, alles geheel in overeenstemming met de geldende coronaregels.

 

We verblijven in een van de sfeervolle hotels in de oude binnenstad. De kleuren van de bougainvilles in de smalle straatjes, de terrasjes, de historische gebouwen, de vele leuke winkels, galeries en de kleurrijke markt zijn heel uniek en voor de bezoeker een lust voor het oog.

 

Je kunt vlakbij in zee zwemmen bij het stadsstrandje ‘Arvanitia’, op korte loopafstand, net achter de oude stad. Daar is ook de mondaine beachbar ‘Blueblanc’ gevestigd waar je van een heerlijke koud biertje of cocktail kunt genieten. Op een twintigtal minuten lopen, via een prachtig wandelpad langs de kust, bevindt zich verder nog het grote strand ‘Karathona’ waar ook een aantal strandtentjes zijn.

Liever fotograferen of deze workshop combineren met een week fotografie?
Ook dat kan.

De schilderweken worden begeleid door onze docenten Martin Coppes (4 t/m 18 september) en Maud Quaedvlieg (18 september t/m 2 oktober). Hoewel zij zelf heel uiteenlopend werk maken en verschillende voorkeuren hebben voor bepaalde technieken en materialen (Martin: aquarel, acryl en olieverf, Maud: acryl, aquarel, houtskool en Siberisch krijt) bieden zij beiden overzichtelijke en gevarieerde workshopweken aan, die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Locatie

Tijdens deze unieke workshops werken we op een aantal bijzondere en uiteenlopende locaties in de stad. Als organisatie zorgen we ervoor dat de ‘schilderkar’ met alle materialen op de bewuste plek klaar staat. Ook zorgen we natuurlijk voor de koffie en de lunch na afloop van de workshop. Al wandelend door de stad, kun je schetsen of aquarelleren, maar ook fotograferen of ‘mental pictures’ maken, die eventueel later kunnen worden uitgewerkt met bijvoorbeeld acrylverf of ander materiaal naar keuze.

 

Technieken

Aan de hand van opdrachten en thema’s wordt er gewerkt met allerlei materialen en technieken: aquarel, acryl, pastel, houtskool en pen en inkt. Deelnemers kunnen zelf aangeven wat zij willen leren of beoefenen. Ervaring is niet vereist; de deelnemers worden op individueel niveau begeleid. Gevorderden krijgen ook alle ruimte om hun ontwikkeling en visie te verbreden en kunnen een flinke stap verder komen. Er wordt aandacht besteed aan kleurenleer, aan beeldelementen zoals compositie, lijn en vlak en inhoudelijk bespreken we op welke verschillende manieren je kunt kijken of hoe je een onderwerp kiest.

 

Materialen

Alle benodigde materialen, zoals bijvoorbeeld tafel- en veldezels, doeken, diverse papiersoorten en formaten, verf, penselen en kwasten zijn aanwezig. De materialen die de deelnemers gebruiken worden tegen hele redelijk prijzen achteraf gefactureerd. Heb je eigen materiaal of gebruik liever je eigen favoriete penselen, neem die gerust mee!

martin_coppes

Martin Coppes

Martin is beeldend kunstenaar en docent tekenen aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

In-/uitklappen
maud-quaedvlieg

Maud Quaedvlieg

Maud Quaedvlieg werkt als fulltime kunstenaar in Breda.

In-/uitklappen

Data 2021

Vanaf 1 week t/m 4 weken aansluitend.

Wijzigingen voorbehouden.

Deze reis is helaas afgelast.

Materialen

Inbegrepen zijn de basismaterialen zoals papier, waterverf, inkten, pastel etc. 

Wij berekenen de kosten door voor de (met verf beschilderde) doeken en speciale papiersoorten (olie/acryl).

  • Grote acryl- en aquarelvellen (50 x 70) kosten € 5 per stuk.
  • Talens doeken afhankelijk van de grootte, voorbeeldprijzen: 
    30 x 40 cm € 10  /  40 x 50  cm € 15  / 50 x 70 cm € 20  /  60 x 80 cm  € 25.

Werk van onze cursisten

Schilderworkshops