Skip to content

Ontdek uw creativiteit onder de Griekse zon

Programma 2021

Het jaar 2020 is ons jubileumjaar, maar werd ook het coronajaar en dat gaat niet zo goed samen! Zoals de hele reisbranche zijn ook wij behoorlijk getroffen door de coronacrisis.

 

Het voorjaarsprogramma hebben we helaas moeten annuleren, maar we hebben veel boekingen kunnen omzetten naar het najaar. Gelukkig hebben we in september en oktober toch nog een mooi workshopprogramma kunnen uitvoeren.

 

We hopen natuurlijk snel op betere tijden, maar i.v.m. de huidige coronasituatie wachten we nog even met het samenstellen van het programma voor 2021.

 

Zodra er meer duidelijkheid bestaat over de mogelijkheden en beperkingen, zullen we u via onze nieuwsbrieven op de hoogte stellen.

Blijf op de hoogte!

Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief, meld u dan aan door het formulier in te vullen.

Heerlijke en creatieve vakanties bij Miniati Reizen!

 • Miniati Reizen verzorgt dit jaar al voor het 25ste jaar creatieve workshopvakanties onder de naam Griekenland aan zee. Voor onze vaste gasten is vanwege ons jubileum een extra jubileumkorting! Klik hier voor het prijsoverzicht van de arrangementen en kortingen.
 • In het kleine kustplaatsje Kantia op de Peloponnesus bieden wij een uitgebreid programma workshops in combinatie met zon, zee, strand en heerlijk eten.
 • Professionele begeleiding zorgt ervoor dat zowel de beginner als gevorderde cursist altijd met een prachtig eindresultaat thuiskomt. 
 • Onze gasten beschikken over een eigen appartement en hebben alle vrijheid om te doen wat ze willen. Veel van hen zien we daarom regelmatig terug.

Kies een van onze workshops of combineer…

Kunt u niet kiezen? Boek dan een Workshop combinatieweek.

Afhankelijk van de aangeboden workshops in een bepaalde week kunt u, in overleg, een combinatie maken uit bijna alle aangeboden workshops. Ga bijvoorbeeld twee dagen schilderen, maak een beeldje in was of klei, besteed een dag aan een sieraad maken en loop nog een dag mee met de fotografen.

Liever in Nederland iets creatiefs doen? Boek dan onze Griekenlandaanzee Workshop zomerweek.

Tijdens het midweekarrangement in Almen (Achterhoek) bieden we een viertal workshops aan. Er is keuze uit:

 • Bronsgieten met Felo Hettich
 • Papier & boekbinden met Hanne Mahler.
 • Beeldhouwen in steen met Carla Peperkamp.
 • Vers hout met Sjors van der Meer en Job Suijker (volgeboekt).
Noord- en West-Griekenland

Of ga mee op een van onze foto(rond)reizen…

Onder de naam Miniati Fotoreizen bieden wij fotografiereizen aan naar de Griekse Peloponnesus, Macedonië en New York. Volgend jaar komt daar een nieuwe rondreis door Noord-Griekenland bij.

De fotoreizen zijn compleet verzorgd, hebben goede accommodaties en worden begeleid door ervaren reisleiders en professionele fotografen. 

We besteden tijdens de reizen o.a. aandacht aan landschapsfotografie, architectuurfotografie, straatfotografie, portretfotografie of reisfotografie.

Peloponnesus

Informatie­middagen met exposities

Op dit moment staan er geen data gepland.

In onze galerie in Breda van 14.00 – 17.00 uur

 

Wilt u eerst eens kennismaken voordat u boekt, meer informatie krijgen over de diverse workshops of meer foto’s of video’s bekijken van onze vakantiereizen? Dan bent van harte welkom op een van onze informatiemiddagen aan de Speelhuislaan 107 in Breda. Tijdens de informatiedagen wordt steeds eigen werk van twee van onze docenten gepresenteerd. Zij zijn tijdens de informatiemiddag ook aanwezig om hun werk en hun werkwijze tijdens de workshop in Griekenland toe te lichten.

Onze locatie is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het is nog geen 10 minuten lopen vanaf het station van Breda (uitgang Noord). Ook zijn wij gemakkelijk te bereiken per auto, dicht bij de noordelijk rondweg van Breda, en er is volop parkeergelegenheid en bovendien gratis op zondag. 

Inbegrepen in onze workshop­arrangementen:

 • Elke dag alle maaltijden in ons hotel
 • Per deelnemer een eigen studio-appartement met zeezicht
 • Begeleiding van de diverse workshops
 • Transport van werkstukken naar Nederland
 • Gezellige eindexpositie
 • Geen toeslag voor alleengaanden
 • Diverse kortingen voor reisgenoten
 • U kunt voor 1 week of meer weken boeken, een combinatie van workshops kiezen of een extra week boeken om lekker aan zee te relaxen.
_DSC0620

Bij uw aankomst in Athene wordt u verwelkomd door onze medewerker in het zonnige Griekenland. Zij is herkenbaar aan het bord ‘Griekenland aan Zee’ en begeleidt u naar de touringcar, die u naar ons hotel in Kantia brengt.

De workshops beginnen de volgende dag om 9.30 uur, na het ontbijt. Tussendoor is er een koffiepauze en om 14.00 uur wordt er een heerlijke lunch geserveerd op het terras van het hotel. Daarna is het siëstatijd. Tijd voor ontspanning op het strand of op uw balkon. Vanaf 17.30 uur mag er weer gewerkt worden tot het diner om 20.00 uur.

De workshops zijn zes dagen per week. Op zondag zijn de deelnemers vrij, maar kan er eventueel op eigen gelegenheid (vrij) worden gewerkt. Tijdens de week wordt er een uitstapje georganiseerd naar Nafplion. Daarnaast organiseren we elke week een leuke excursie waarvoor u zich kunt inschrijven. 

Elke deelnemer heeft een eigen appartement. Komt u met een reisgenoot, dan kunt u uw appartement ook delen en dan krijgt u korting. U heeft zicht op de zee en als u de weg oversteekt staat u al op het strand. We beschikken daarnaast over gratis wifi. 

Creatieve vakantie voor singles, je boekt ze bij Miniati! Altijd al eens willen leren beeldhouwen op vakantie? Kies dan een beeldhouwvakantie! Of wat dacht je van schildervakanties in het buitenland. Schildervakantie en schildercursus in één. Miniati biedt veel meer workshopvakanties maar ook fotoreizen naar Griekenland.