Nieuw adres en telefoonnummer: Speelhuislaan 107, 4815 CC Breda, tel: 06 – 24 85 01 14

 • 1_Peloponnesus-klooster
 • 3_Peloponnesus_zeemist
 • 4__Peloponnesus-huizen
 • 5_Peloponnesus-bergmist
 • 6_Peloponnesus-huizen-op-berg
 • 2_Peloponnesus-roze-huizen

Fotografie rondreis

Fotografierondreizen onder begeleiding van fotograaf Sjaak Henselmans en reisleiders Suzana Gulevska en Nick van den Berg.

 

Het hele jaar door organiseren wij voor kleine en grotere groepen rondreizen op maat, langs de kust, maar ook door het binnenland van Griekenland. Wij hebben voor deze reizen een aantal mooie routes samengesteld die leiden door prachtig en ongerept landschap en pittoreske dorpen. Wij eten traditionele maaltijden in lokale taverna’s en genieten daarbij van wijnen van de streek. 

 

Professionele begeleiding

Er kan tijdens de tochten naar hartelust worden gefotografeerd en dankzij de praktische begeleiding van onze meereizende professionele fotograaf zult u met een geweldige fotoreportage van uw reis thuiskomen.

 

De reizen zijn geschikt voor de enthousiaste amateurfotograaf, zowel beginner als gevorderde. Mede door de kleinschaligheid van onze reizen, wordt de begeleiding op de individuele kennis en ervaring van de deelnemers afgestemd.

 

We besteden veel aandacht aan de techniek van het fotograferen, maar ook aan het kijken, aan compositie en aan het verbeelden van dat wat je wilt laten zien.

 

Hieronder kunt u de route en het programma bekijken. Alle uitgebreide informatie vindt u op onze website www.fotografierondreizen.nl.

Data

Fotografierondreis Peloponnesus

 

Fotografierondreis Noord- en West-Griekenland

Van Thessaloniki naar Corfu

 • Nog geen nieuwe data bekend

 

Het hele jaar op aanvraag. Wijzigingen voorbehouden.

Fotografiereis Noord- en West-Griekenland

Route

route-noord-west-griekenland

Fotografiereis Peloponessus

Route

route-peloponnesus

Programma

 • Aankomst op het vliegveld van Athene en transfer naar het hotel in Isthmus, omgeving Korinthe.

 • Langs de kust van de Peloponnesos rijden we noordoostwaarts naar het plaatsje Diakopto, waar we overstappen in een tandrad-treintje voor een spectaculaire rit naar het bergdorpje Kalavrita. Halverwege de rit stappen we uit voor een wandeling en het mooie landschap daar te fotograferen. We vervolgen onze route door het Arcadisch landschap en eten onderweg verse forel in Klitoria, een heel rustig plekje in het bos waar we op zoek gaan naar mooie reflecties in het water van de kwekerij. We rijden door naar het traditionele plaatsje Vitina, waar we in ons hotel de foto’s van de dag bespreken.

   

 • Vandaag bezoeken we het vermaarde ‘hangende’ klooster Prodomo vlak bij het prachtig gelegen dorp Dimitsana. Aan de hand van een opdracht gaan we proberen de sfeer van het klooster vast te leggen. Na de lunch bij het klooster maken we een wandeling door een kloof naar beneden, vol fotogenieke plekjes. Vandaar rijden we naar Platanos waar we zullen dineren en overnachten in een traditionele taverna. Bij voldoende tijd bekijken we elkaars foto’s in de avond. Als we laat aankomen doen we dat de volgende morgen.

   

 • In een korte wandeling proberen we het karakter van het dorpje Platanos vast te leggen en vertrekken dan naar Kastanitsa. Dit is een dorpje dat bekend is om de productie van kastanjes waaraan het zijn naam ontleent. Hier gebruiken we de lunch die voornamelijk zal bestaan uit gerechten met kastanjes. Op een mooie tocht door het Parnongebergte stoppen we regelmatig en zal met name landschapsfotografie aandacht krijgen. We overnachten in het badplaatsje Astros.

  Hier kunnen we mooie foto’s maken van het haventje bij schemer en liefhebbers kunnen lekker zwemmen.

 •  

  Via een prachtige kustweg rijden we nu naar het zuiden richting Leonidio. Daar gaan we weer landinwaarts om een bezoek te brengen aan het hoog tegen de rotswand aangebouwde klooster Eleonas. We nemen uitgebreid de tijd om hier te fotograferen, waarna we in het iets verder gelegen bergdorpje Kosmas gaan lunchen. We rijden verder naar het zuidoosten en arriveren in het bijna geheel gerestaureerde Byzantijnse vestingstadje Monemvasia, gelegen op een rotseiland voor de kust.

  Hier verblijven we een extra dag en gaan we aan de slag met onder andere architectuurfotografie en stadslandschappen.

 • De hele dag zijn we in Monemvasia. In dit stadje met traditionele stenen huizen, geplaveide straatjes en steegjes, poortjes en kronkelende trappen is het heerlijk toeven. Leuke terrasjes, lekker rondslenteren, dineren in een gezellige taverna, maar vooral ook erg leuk fotograferen.

  Na afloop bespreken we hier onze resultaten.

 • Een rondrit door het ruige landschap van Mani. De naam Mani komt van droog en boomloos en is bekend om zijn kasteelachtige woontorens. We bezoeken het bijna verlaten dorpje Vathia om deze typische architectuur vast te leggen.

  In het pittoreske kustplaatsje Gerolimenas dineren we met seizoensgerechten van in de bergen geplukte groenten en overnachten we in een hotel direct aan zee. In het baaitje is het leuk foto’s maken. ‘s Avonds bespreken we weer de foto’s van de dag.

 • We gaan richting het noorden en bezoeken onderweg de druipsteengrotten van Pirgos Dirou. Het is lastig fotograferen vanuit een wiebelend bootje in de donkere grotten, maar we doen een poging. De kustweg naar Kalamata biedt prachtige vergezichten. Na de lunch aan het strand van Kalamata rijden we over de nieuwe snelweg terug naar Nafplion. Daar bespreken we onze foto’s en genieten we ’s avonds van het diner met livemuziek.

 • Na een ontbijt met een evaluatie van de week, maken we de laatste foto’s van deze reis tijdens een wandeling door de mooie en gezellige oude binnenstad van Nafplion en een bezoek aan het Venetiaanse kasteel Palamidi met een prachtig uitzicht op de omgeving. Rond 17.00 vertrekken we naar het vliegveld van Athene.