Skip to content

Mozaïek

 

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

De workshops met verschillende soorten mozaïek die we in de loop van de jaren hebben aangeboden, zijn nu samengevoegd. Onze oude vertrouwde workshop waarbij we vooral met marmer en wandtegels werkten, is nu uitgebreid met andere materialen: glas, kralen, keramische tegels, kiezels en stenen. ‘Mozaïeken’ is voor iedereen toegankelijk en is een fijne, ontspannen, zelfs bijna meditatieve bezigheid die garant staat voor een heerlijke relaxte vakantie!

Deelnemers kunnen zelf van tevoren een ontwerp maken of eventueel inspiratie opdoen in de fotoboeken die we ter plaatse hebben. Na het kiezen van een patroon of afbeelding, worden de lijnen overgezet op de ondergrond waarop gewerkt gaat worden. Dit kan een platte plaat zijn van hout of betonvezelplaat, die als tafelblad of wanddecoratie kan worden gebruikt, of een aardewerken schaal of bord.

 

Ook kunnen driedimensionale objecten van ander materiaal na behandeling met een coating worden beplakt. Denk hierbij aan keramische producten of zelfs objecten van stevig polystyreen, hout of kunststof.

 

Een andere optie tijdens de workshop is het toepassen van glas op glas, waarbij lichtdoorlatende objecten kunnen worden gemaakt, zoals lampen of raamdecoratiepanelen.


De stukjes keramische tegel, glas of marmer worden vervolgens met speciaal daarvoor bestemde lijm op de ondergrond geplakt. Als alles bedekt is, kan er gevoegd worden, waardoor het geheel een stevig verband krijgt en geen water meer doorlaat. Door contrasterende voegkleuren te gebruiken, wordt het mozaïekeffect geaccentueerd.

 

De workshop is voor beginners en gevorderden.

Data 2024

 

 

Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Lijm, voeg en randafwerking zijn bij de workshop inbegrepen. Hieronder treft u een prijslijst voor de gebruikte materialen aan. Als uitgangspunt voor 2D toepassingen betreft het meestal een ondergrond van betonplaat of multiplex. 3D toepassingen in overleg.

  • rechthoekig met marmer: € 120,- /m2
  • rond met marmer € 10,- per 10 cm diameter
  • rechthoekig met keramische tegels: € 80,- /m2
  • rond met keramische tegels: € 7,50 per 10 cm diameter

 

Voor glasmozaiëk volgen hierbij een paar voorbeelden van de geldende prijzen:

  • schaal 25-30 cm € 40,-
  • Ikea lampje vierkant € 25,-
  • diverse andere objecten in overleg.

Werk van onze cursisten