Skip to content

Griekse dans

Data 2023

 

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

Al jaren wordt ons tijdens de live muziek optredens die we organiseren gevraagd, of we niet eens wat lessen Grieks dansen kunnen organiseren. Toen we nog in Kantia werkten, leek het ons wel ook een goed idee maar we hadden er toen geen plek voor, noch een docent om een workshop te begeleiden.

 

Op een gegeven moment werden we voorgesteld aan een dansleraar die dat wel kon verzorgen voor ons maar… hij woonde in Epidaurus! Jaren later, op onze nieuwe locatie in Epidaurus hebben we contact met hem opgenomen en besproken om een dansweek te organiseren.

 

Sirtaki, Gasapiko en andere dansen

Nikos heeft in het centrum van het dorp een ruimte waar hij ’s avonds danslessen geeft aan de locals. In de ochtend gaat hij dit jaar voor het eerst voor ons een week verzorgen. Er worden een aantal bekende en minder bekende Griekse dansstijlen behandeld en geoefend zoals uiteraard ook de Sirtaki en Gasapiko.

 

Verschillende sessies

De deelnemers lopen of fietsen na het ontbijt naar het dorp of worden desgewenst met de auto gebracht. Er worden twee sessies van een uur tot anderhalf uur gegeven met tussendoor een pauze. Dan wordt er in een van de gezellige cafeetjes in het dorp koffie gedronken en wat uitgerust. Na de tweede sessie keren we weer terug naar het hotel voor een heerlijke lunch.

 

Uitvoering

Aan het einde van de week wordt er tijdens de eindexpositie een korte uitvoering gegeven voor de andere cursisten.

 

Data 2023

 

  • 28 mei t/m 4 juni
    Begeleiding Nikos …

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

griekse-dans