Rondreis Peloponnesus

  • peloponnesus_fotografie_reis_20
  • peloponnesus_fotografie_reis_12
  • PeloponnesusSjH14_10638 (10)
  • peloponnesus_fotografie_reis_15
  • PeloponnesusSjH14_10638 (6)
  • PelopnnesosSjH14_10075
  • PeloponnesusSjH14_10638 (16)

De Peloponnesus is het grootste schiereiland van Griekenland en heeft een bergachtig landschap en nog veel traditionele dorpjes. Het heeft een belangwekkende geschiedenis en een eeuwen oude cultuur. Ook is het een hoogwaardig gastronomisch gebied, met gezellige terrasjes, zonnige stranden, en het is er nog niet echt toeristisch. 

 

Tijdens deze reis volgen we een heel afwisselende route, door de bergen en langs de kusten, die leidt door het prachtige ongerepte landschap en langs authentieke dorpen van de Peloponnesus.

 

Verblijf en maaltijden

We reizen met een comfortabele en ruime touringcar met voldoende afstand tussen de plaatsen i.v.m. corona. We verblijven in mooie hotels en eten authentieke Griekse maaltijden in lokale taverna’s.

 

Diakopto, Kalavrita en Olympia

U vliegt naar Athene, waar we u opwachten en we rijden dan via Korinthe langs de noordkust van de Peloponnesus naar onze eerste overnachtingsplaats. De volgende ochtend rijden we naar het plaatsje Diakopto. Hiervandaan maken een rit met een tandradtrein vanaf zeespiegelniveau naar Kalavrita, in de bergen op een hoogte van 750 meter. We bezoeken de prachtige grotten van Kastria, ook wel ’Cave of the lakes’ genoemd, met een aantal meertjes op verschillende niveaus. Het is een van de bekendste en mooiste grotten van Griekenland. We eten verse forel (of een alternatief) bij een prachtig gelegen restaurant aan een snelstromende bergstroom. Het wereldberoemde klassieke Olympia kunnen we natuurlijk niet links laten liggen. Het is een belevenis om op de oorspronkelijke locatie van de Olympische spelen te mogen zijn. 

 

Sparta

We komen langs prachtige zandstranden aan de westkust en nemen desgewenst een heerlijke duik in zee. Verder bezoeken we de Byzantijnse ruïnes van Mystras bij Sparta. In de hoogtijdagen in de middeleeuwen, kwamen kunstenaars en wetenschappers uit de hele wereld hier bijeen. Mystras, de belangrijkste Byzantijnse stad uit de 13e eeuw, was voormalige hoofdstad van de Morea, dit is de oude benaming van Peloponnesos,  is het belangrijkste en meest representatieve voorbeeld van een Byzantijnse stad uit de 13e tot en met de 15e  eeuw. Deze ‘spookstad’ is tegen de hellingen van een steile berg gebouwd, je kunt de stad vanaf boven of vanaf beneden betreden.  Wanneer je een bezoek aan Mystras brengt moet je zeker goede schoenen dragen, want het stadje ligt op de hellingen van een berg en een wandeling door de smalle geplaveide straatjes, bergpaadjes en steegjes van het stadje doe je niet zomaar. 

  • Dit is géén fotorondreis, dus voor iedereen geschikt!

Monemvasia

Vervolgens gaan we naar het middeleeuwse vestingstadje Monemvasia aan de oostkust. Dit voormalige vestingeiland dat voor vlak voor de kust in de Egeïsche zee ligt, is tegenwoordig door een strekdam verbonden aan het vasteland, en is inmiddels, onder strikte regelgeving van archeologen en historici bijna geheel in zijn oude glorie hersteld. Al wandelend door de smalle geplaveide smalle straatjes, waan je terug in de middeleeuwen! 

 

Mani

Na een overnachting bij het prachtige havenstadje Gythio, beginnen we aan onze ronde van Mani, het middelste schiereiland van de Peloponnesus en het meest zuidelijke stukje vasteland van Europa. De bewoners van dit ruige berggebied, met zijn gefortificeerde stenen woontorens, waren vroeger berucht, getuige het feit dat de woorden ‘manisch’ en ‘maniak’ ervan afstammen! Tegenwoordig is het een heerlijk ongerept en verlaten gebied, want de meeste van de oorspronkelijk bewoners zijn weggetrokken, veelal geëmigreerd naar de V.S. en Australië! 

 

Kardamili

De laatste overnachting is in het charmante Kardamili, tegenwoordig een populaire bestemming voor wandelaars. Op maandagochtend rijden we naar het vliegveld van Kalamata, vanwaar de terugvlucht naar Schiphol vertrekt.

 

Begeleiding

De begeleiding van deze bijzondere rondreis, is met zorg samengesteld door de Griekenland experts Suzana Gulevska en Nick van den Berg, die al een groot deel van hun leven in Griekenland hebben doorgebracht. Zij delen een passie voor het land, zijn cultuur en vooral de culinaire tradities. 

Rondreis-Peloponnesus

Data 2021

 

Wijzigingen voorbehouden.

 

Wilt u alvast boeken, dan kan dat zonder de normale aanbetaling te doen. We wachten ook met het boeken van tickets tot het zeker is dat de reis door kan gaan. Zodoende loopt u geen enkel risico, maar bent u wel verzekerd van een van de gelimiteerde plaatsen dit najaar. Zodra duidelijk is dat er voldoende deelnemers zijn, dan boeken we voor u een zogenaamde flex-ticket. Deze tickets kunnen kosteloos worden gewijzigd, in het onverwachte geval dat covid weer de kop opsteekt en we onverhoeds toch niet zouden kunnen reizen.

Een impressie…