Omgeving Kantia en Nafplion

 • omgeving04
 • excursie_boattrip
 • DSC00149
 • naplion_burtsi_slider
 • omgeving02
 • IMG_0167
 • omgeving01
 • _DSC0620 (5)
 • omgeving03

De omgeving van Kantia en Nafplion

Het rustige badplaatsje Kantia ligt op het schiereiland de Peloponnesus. Ons hotel ligt direct aan de azuurblauwe zee, in een vallei omzoomd door bergen.
Dat is de plaats waar ‘griekenlandaanzee.nl’ haar workshops geeft.

In het dorp zijn drie taverna’s en twee gezellige tropische beachbars. Verder is er een supermarkt en zijn er twee bakkers. Allemaal op loopafstand van ons complex.

Op de omringende akkers van de delta worden zeer uiteenlopende vruchten en gewassen verbouwd, zoals citrus-vruchten, druiven, pistachenoten, tomaten, olijven, artisjokken en tabak.

 

 • palamidi_2560
  Uitzicht op Nafplion vanaf Palamidi
 • nafplion_plein_2560
  Centrum van Napfllion
 • mycene_2560
  Opgravingen in Mycene
 • haven_vivari_2560
  Haventje van Vivari

Nafplion

Op ongeveer 15 km van Kantia ligt Nafplion. Ooit was dit de hoofdstad van Griekenland, nu is het een bruisend havenstadje. Het biedt de vakantieganger handige voorzieningen, zoals streekbus- en treinverbindingen, een postkantoor, banken met pin-automaat en een ziekenhuis.

 

Er zijn ook volop souvenir- en sieradenwinkels, galeries, restaurants, terrasjes en een prachtig gelegen openluchtbioscoop.
Je kunt makkelijk een dag besteden aan het rondwandelen in de kleine, gezellige straatjes.

 

Palamidi

Boven Nafplion ligt een zeer indrukwekkend Venetiaans kasteel, Palamidi, dat bereikbaar is via de 999 uitgesleten traptreden vanuit de mooie binnenstad. Het is te voet bereikbaar maar je kunt er ook met auto komen en vervolgens via de trap een afdaling maken. Het uitzicht is fantastisch.

 

 

Vivari

Dichtbij Kantia ligt het kleine vissersdorpje Vivari, een van de fantastische locaties voor onze schilders en fotografen. Vijf kilometer verder liggen de dorpjes Drepano en het toeristische Tolon.

 

 

Amfitheater Epidaurus

Boottocht naar Hydra en Spetses of Monemvasia

Er zijn ook diverse dagboottochten naar bijvoorbeeld de pittoreske eilanden Hydra en Spetses of naar het Byzantijnse stadje Monemvasia.
Tijdens deze boottochten is het heel goed mogelijk dat u dolfijnen ziet.

Epidaurus en Mycene

In de nabije omgeving zijn veel bekende oudheidkundige vindplaatsen te bezichtigen, zoals Nemea, Korinthe en Argos en ook Mycene, het centrum van de Myceense beschaving, met zijn bekende Leeuwenpoort die hieronder is afgebeeld.

 

Ook het vlakbij gelegen Epidaurus is de moeite waard om te bezoeken. Dit klassieke amfitheater is bijna helemaal intact gebleven en heeft een ongeëvenaarde akoestiek. In de zomermaanden worden hier nog voorstellingen gegeven van de bekende Griekse tragedies, die door duizenden bezoekers op deze fantastische plek worden bijgewoond. In het nabijgelegen havenplaatsje Pallia Epidaurus kun je heerlijk genieten van verse vis in de restaurantjes aan de haven. Er is daar ook een klein theater in dezelfde stijl als het amfitheater.

 

 

Per fiets of auto

Bij ons zijn auto’s en fietsen te huur. Taxi’s zijn in Griekenland heel redelijk geprijsd. Als u zelf niet wilt rijden is dit ook een hele goede manier om de fraaie omgeving te verkennen. Onze vaste chauffeur Michalis brengt u overal veilig heen en haalt u op verzoek ook weer op.