Dit is een workshop die wij normaal gesproken aanbieden in Griekenland. Vanwege de onzekerheid omtrent corona kunnen we deze dit jaar helaas niet organiseren. Hopelijk kunnen wij deze in 2022 weer aanbieden. Wij hebben wel andere reizen wellicht interessant zijn voor u.

Papier en boekbinden

 

‘Papier – van natuur tot kunst’
Waar vakmanschap, kunst en design elkaar ontmoeten

Wij leven in een digitale wereld, maar de liefde voor papier, kunst en design is nauwelijks verminderd. Papier is nog steeds belangrijk in ons dagelijks leven, ondanks de voortdurende digitalisering. We gebruiken nog steeds papier in de massa media, op school en thuis. Vooral als het gaat om kunst, biedt papier als een medium vele toepassingen en mogelijkheden.

  • “Je kunt echt van alles gebruiken om papier te maken!”

Boeken en allerlei andere objecten

In deze workshop maken we handgeschept papier en gebruiken dat voor boeken, sculpturen, lampen en andere toepassingen. Ook gaan we ons bezighouden met en boekbinden – zowel traditionele ingebonden boeken als bookart.

 

Zelf papier maken

Om papier te maken beginnen we met het verzamelen van allerlei natuurlijke materialen zoals katoen, stro, brandnetels, eucalyptus, riet, zeewier, en een verscheidenheid aan materialen, die om ons heen in de natuur of op het strand te vinden zijn. Deze worden verwerkt tot ’pulp’. Griekenland heeft een andere vegetatie dan Noord-Europa, zodat het papier dat zal worden gemaakt tijdens deze workshop ook anders zal zijn. U leert de pulp te maken en hoe deze toe te passen op verschillende manieren. We zullen historische papier frames te gebruiken in de maten van A6 tot A2 en vele gebruiken ook andere speciale gereedschappen. U zult ook kennis te maken met verschillende oppervlaktebehandelingen die ervoor zorgen dat de creaties mooi en duurzaam blijven.

 

Het programma

  • Dag 1: Verzamelen planten en ingrediënten voor het bereiden van de pulp.
  • Dag 2: Kennismaking met alle hulpmiddelen en het vakmanschap voor het maken van papier.
  • Dag 3: De eerste stappen in het maken van kommen en lampen van verse pulp.
  • Dag 4: Vervolg het werk aan kommen en lampen; maken van papier voor boeken en schrijfpapier.
  • Dag 5: Kleine boek projecten, en de afwerking van de sculpturen, kommen en lampen.
  • Dag 6: Afronding van de lopende werkzaamheden, tentoonstelling.

Data 2020

 

 

Te boeken voor 1 week.

Wijzigingen voorbehouden.

Materialen

Alle materialen zijn inbegrepen.

Werk van onze cursisten