Skip to content

De maaltijden

Vegan/vegetarisch

Dagelijks bieden wij een uitgebreid menu aan met verse mediterrane gerechten, dat zo is samengesteld dat er ook voor vegetarieërs en vegans bij elke maaltijd een voldoende ruime keus en variatie is. U kunt van deze gerechten altijd bijbestellen als er niet voldoende is. Mocht u toch iets extra’s of iets anders willen, dan kan dat besteld worden bij het personeel van het restaurant. Deze extra gerechten zijn dan wel voor eigen rekening en dienen persoonlijk te worden afgerekend.

 

Medische diëten / Aangepaste maaltijden

Er zijn deelnemers die aangeven om medische redenen een afwijkend dieet te moeten volgen zoals bijv, een strikt glutenvrij- of lactosevrij-dieet, of dat zij kampen met bepaalde voedselallergeën. Zij kunnen aan het begin van de vakantieweek overleggen met de reisleiding welke limitaties er zijn en welke mogelijkheden de keuken kan bieden. DDe keuken is wel in staat om aparte gerechten te bereiden maar wij moeten de kosten daarvoor helaas wel doorberekenen. De toeslag voor deze aangepaste maaltijden bedraagt maximaal € 15,- per dag.

 

In Griekenland is er maar een beperkt aanbod aan glutenvrije producten te koop zoals bijv. brood, koekjes en pasta. Wij adviseren u dan ook om zelf eventueel wat van deze producten mee te nemen.

Drinken

Tijdens de maaltijden schenken we gebotteld water en wijn. Wilt u bij de maaltijd iets anders drinken dan kunt u dat zelf bij de ober bestellen en persoonlijk bij het restaurant afrekenen. Uiteraard zijn consumpties voor en na de maaltijden ook voor eigen rekening.

 

egialos-bord
lunch
52368636348_d971102491_o

Heerlijk eten is een belangrijk onderdeel van onze vakanties!

Bij Griekenlandaanzee zijn de maaltijden een belangrijk onderdeel voor het welslagen van uw vakantie. Tijdens de maaltijden, komen alle deelnemers bij elkaar. Zodoende kunt u ook de cursisten van de andere workshops en de docenten wat beter leren kennen. Wij eten gezamenlijk met onze groep, de meeste dagen in het restaurant Egialos. Wij bieden bijzondere, door onszelf samengestelde Griekse menu’s, bereid met verse producten en gezonde ingrediënten. Alles wordt vers bereid door eigenaresse Katharina en haar team. Zo mogelijk houden we ook rekening met vooraf opgegeven dieetwensen.

Ontbijt bij het hotel

De dag begint met een uitgebreid ontbijt: koffie, thee, melk, jus d’orange (van eigen sinaasappels) en heerlijk versgebakken brood van de lokale bakker. Er is ook vers fruit, müesli en natuurlijk de bekende romige Griekse yoghurt. Ontbijt wordt geserveerd van 8.00 uur tot 10:00 uur.  

koffiepauze_Aigialos

Koffie en consumpties

Om 11.30 uur is er een koffiepauze. Wij bieden dan filterkoffie, thee en zelfgebakken cake of koekjes aan in de beachbar van Egialos. Wil je liever een cappuccino of bijv. een ijskoffie bestellen, dan kun je die zelf bestellen en gelijk afrekenen. De bar is de hele dag en avond open en er kan ook worden betaald per pin. Bij Aristotelis kun je ’s middags bij het zwembad eventueel ook een drankje bestellen. 

 

Lunch

Na afloop van de workshops om twee uur, gebruiken we daar ook een heerlijke lunch. Deze wordt als buffet geserveerd. Zodra je klaar bent bij de workshops, kun je aanschuiven en gelijk je lunch halen bij het buffet. Aan tafel serveren we water en wijn. Heb je zin om je lunch mee te nemen, dan is dat mogelijk want er zijn ‘takeaway’ bakjes voorhanden, voor diegenen die ’s middags nog wat willen ondernemen.

Diner

’s Avonds om 19.30 uur dineren we met elkaar, meestal bij Egialos. Eenmaal per week dineren we ter afwisseling ergens in andere bijzondere taverna. Voor elke dag hebben wij een ander menu samengesteld, dat bestaat uit een of meer hoofdgerechten, salades, dips en/of bijgerechten.

 
Bij het diner bieden we altijd een verscheidenheid aan vegetarische gerechten zoals gestoofde, gegrilde of gekookte groenten, salades en dips, veelal gecombineerd met een keuze uit een vlees- en/of visgerecht. Zodoende kunt u genieten van een zeer gevarieerd scala aan bekende en vaak ook onbekende Griekse specialiteiten. Tijdens het diner schenken we bronwater en heerlijke lokale wijn: rood, wit afkomstig uit Nemea, het bekende wijngebied in de omgeving van Korinthe.

DSC_2953