• draai9
  • 71568_405857732832925_468915405_n
  • keramiek
  • _DSC0096 (24)
  • rakustoken
  • keramiek_glazuren
  • _DSC0426 (2)

Keramiek

Dot van der Beek en Nicole Kranenburg verzorgen het komende seizoen onze keramiek workshops in Kantia. Zij zijn in Nederland opgeleid als keramisten en beide volgden o.a. de opleiding bij de SBB in Gouda. Zij verzorgen al jaren cursussen en workshops keramiek in hun eigen ateliers.

 

Beginners en gevorderden

Alle geprogrammeerde workshop weken keramiek zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Voor beginners wordt meestal begonnen met een hoekig werkstuk, zoals bijvoorbeeld een kistje, dat wordt opgebouwd uit uitgerolde plakken klei. Zo leert u hoe de verbindingen worden gemaakt zodat die tijdens het afbakken goed aan elkaar blijven zitten. Daarna kan je ook een rond object leren maken, zoals bijvoorbeeld een schaal, opgebouwd uit lange slierten klei die op elkaar worden bevestigd. Ook hier zijn de verbindingen erg belangrijk, zodat er bij het afbakken geen scheuren ontstaan. Ook kan je leren op de draaischijf te werken of vrije vormen boetseren in verschillende soorten en kleuren klei.

 

Rook stoken

Gevorderden kunnen zelf aangeven welke technieken ze willen toepassen of oefenen. Zij worden dan individueel door begeleid onze docenten. Dit jaar bieden we bij de workshop ook ‘rook stoken’ aan. Het bijzondere van deze manier van stoken is dat bij de keramiek objecten ongeglazuurde delen zwart worden.

 

Materialen en gereedschappen

Alle benodigde materialen en gereedschappen zijn aanwezig. We beschikken in Kantia ook over een keramiekoven, zodat de werkstukken ter plaatse kunnen worden afgebakken en geglazuurd. Uiteraard transporteren we ook alle keramiekwerkstukken terug naar Nederland. Tijdens de expositie in Nederland kunnen deze dan worden afgehaald.

  • “Dot en Nicole zijn deskundige en prettige keramiekdocenten die veel verschillende mogelijkheden en technieken aanbieden.”

Te boeken voor 1 week.

 

Wijzigingen voorbehouden.