Mozaïek

De verschillende workshops mozaïek die we in de loop van de jaren hebben aangeboden, zijn nu samengevoegd. Onze oude vertrouwde workshop waarbij we vooral met marmer en wandtegels werkten, is nu uitgebreid met andere materialen: glas, kralen, keramische tegels, kiezels en stenen. ‘Mozaïeken’ is voor iedereen toegankelijk en is een fijne, ontspannen, zelfs bijna meditatieve bezigheid die garant staat voor een heerlijke relaxte vakantie!

 

Deelnemers kunnen zelf van tevoren een ontwerp maken of eventueel inspiratie opdoen in de fotoboeken die we ter plaatse hebben. Na het kiezen van een patroon of afbeelding, worden de lijnen overgezet op de ondergrond waarop gewerkt gaat worden. Dit kan een platte plaat zijn van hout of betonvezelplaat, die als tafelblad of wanddecoratie kan worden gebruikt, of een aardewerken schaal of bord. Ook kunnen driedimensionale objecten van ander materiaal na behandeling met een coating worden beplakt. Denk hierbij aan keramische producten of zelfs objecten van stevig polystyreen, hout of kunststof. Een andere optie tijdens de workshop is het toepassen van glas op glas, waarbij lichtdoorlatende objecten kunnen worden gemaakt, zoals lampen of raamdecoratiepanelen. Ook kan men een werkstuk maken in de ‘klassieke’ stijl met kleine vierkante stukjes gekleurd marmer.


De stukjes keramische tegel, glas of marmer worden vervolgens met speciaal daarvoor bestemde lijm op de ondergrond geplakt. Als alles bedekt is, kan er gevoegd worden, waardoor het geheel een stevig verband krijgt en geen water meer doorlaat. Door contrasterende voegkleuren te gebruiken, wordt het mozaïekeffect geaccentueerd.

 

Data
  • Voor 2019 staan er geen data ingepland.

 

Wijzigingen voorbehouden.