• _DSC0086 (22)
  • _DSC0318 (6)
  • _DSC0310 (12)
  • _DSC0316 (12)
  • _DSC0177 (14)
  • _DSC0315 (12)
  • _DSC0088 (7)

Art Clay silver en copper sieraden

Art Clay Silver & Copper is kneedbaar zilver of koper. Deze unieke materialen laten zich bewerken als klei, met als eindresultaat een prachtig zilveren of koperen sieraad.

 

In de juweliersbranche wordt het zilveren eindproduct ‘fijn zilver’ genoemd omdat het geen koper en nikkel bevat (anders dan bij sterling zilver). Geen allergische reacties dus! Het eindresultaat is een origineel door uzelf op maat ontworpen puur-zilveren duurzaam sieraad.

In Japan, waar dit materiaal vandaan komt, werkt men er al meer dan 15 jaar mee en het is inmiddels zeer geliefd over de hele wereld. Het materiaal is ontstaan doordat men zilverdeeltjes is gaan recyclen van de foto- en filmbranche.

Het wordt in de wereld van het edelsmeden graag gebruikt vanwege zijn soepele en organische manier van bewerken.

 

Tijdens de workshop kunnen we eerst een proefontwerp van het sieraad maken met gewone klei. Vervolgens maak je het ontwerp van zilverklei en wordt het aan de lucht gedroogd. Het kan dan bewerkt en gegraveerd worden. Hierna wordt het definitieve ontwerp verhit door middel van een gasfornuis, gasbrander of zilveroventje. Het water en bindmiddel verdampen zodat alleen het zilver overblijft. Het sieraad wordt dan verder gepolijst en bewerkt.

 

Ingrid La Haye

Ingrid is eigenaresse van ‘Het Haags Mozaiek en Zilver Atelier Wapiti’ in Den Haag. Er worden daar diverse creatieve workshops gegeven met Art Clay Silver, mozaiek en andere creatieve uitspattingen. Wapiti verzorgt bedrijfsfeesten, evenementen, kinderfeestjes, vriendinnenuitjes, vakanties etc. op locatie en in het gezellige atelier. Er zijn korte workshops van een paar uur en langere cursussen om je meer in het materiaal te kunnen verdiepen.

Ingrid is cum laude afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, gecertificeerd Art Clay Silver docente en is een inspirerende gids in de wereld van kleur en vorm.

  • “De cursus zilver en koperklei was hartstikke leuk, met Ingrid die ons met alles hielp. Mooie sieraden gemaakt!”

Data

Voor 2019 staan geen data ingepland.