• beeldhouwen
  • SjH15_06194
  • beeld11
  • SjH15_06203
  • DSC01341-3
  • SjH15_06379
  • beeldhouwen
  • SjH15_06367

Prachtig leren beeldhouwen op vakantie

Leren beeldhouwen doe je leuker, beter en sneller op vakantie. Want wat geeft er nu meer inspiratie dan een uitgestrekt landschap, inspirerende mensen en niet te vergeten heerlijk lokaal eten en drinken? En je kunt niet anders dan elke dag iets beter worden in beeldhouwen, als je dit leert van ervaren beeldhouwdocenten. Wanneer je straks je beeld polijst, in het water van de Egeïsche zee, en je deze in je huis ziet staan, dan kun je niet anders dan vaststellen dat je vakantiereis naar Griekenland een van je beste keuzes is geweest. Bekijk nu de verschillende inspirerende reizen van Griekenland aan Zee.

Leren beeldhouwen op vakantie

Voor het leren beeldhouwen in een vakantie in Kantia perfect. Hier is het mooi, warm en zonnig. In de rust van de hoteltuin krijg je nieuwe inspiratie en concentratie, zodat je veel leert en steeds beter werk maakt. Zo wordt je steeds bedrevener in het werken met de diverse technieken, gereedschappen en steensoorten op het gebied van beeldhouwen. Bovendien leer je veel over compositie. Onze beeldhouwdocenten zijn Carla Peperkamp, Leen Kessels en Ingrid Onstenk. Zij begeleiden je in ieder aspect van het beeldhouwen, of je nu beginner of gevorderd bent.

 

Het blijft vakantie

Natuurlijk wil je zo goed mogelijk leren beeldhouwen. Maar het blijft een vakantie. Dus ben je niet gebonden aan bepaald onderwerp of werktempo. Je werkt daarom aan het beeld dat jij voor je ziet, vanuit je eigen beweging. Is je werk klaar, dan polijst je hem in de zee. Dan ben je klaar voor de eindexpositie op zaterdag, aan het eind van de vakantie.

 

Eenmaal terug in Nederland word je met een e-mail op de hoogte gesteld van de expositie in onze studio te Amsterdam. Hier laat je zien hoe goed je hebt leren beeldhouwen en praat je weer bij met je vakantiegenoten en docenten, onder het genot van een hapje en drankje.

 

Leren beeldhouwen met alle steensoorten

Je zult behalve leren beeldhouwen ook leren kiezen uit prachtige stenen. Zo gemakkelijk is het niet om een voorkeur te hebben voor een bepaalde soort en kleur marmer. Kijk maar naar het prachtig rode Parnon, het spierwitte Sivec of het blauwgrijze of zwarte Agios Petros. Laat je inspireren door het wit geaderde Dolomite, Thassos wit of Veria semi-wit? Of werk je liever met albast, speksteen of serpentijn? Het kan allemaal, op vakantie met Griekenland Aan Zee.

  • ‘De rust om je heen en dan alleen maar met die steen bezig zijn, heerlijk!’

  • ‘Zo leuk om je werk ook met anderen te bespreken, zo zie je ineens weer nieuwe dingen.’

  • ‘Daar zit je dan je beeld te polijsten in zee, met je voeten in de branding en het zonnetje op je bol.’

Data

Te boeken tijdens alle workshopweken, vanaf 1 week t/m 5 weken aansluitend.

 

Wijzigingen voorbehouden.