Skip to content

Hikingreis Menalon Trail

Ontdek Griekenland wandelend door historie en ongerepte natuur

6 t/m 15 oktober 2022

slider_hiking_600

Hikingreis Menalon Trail

Ontdek Griekenland wandelend door historie en ongerepte natuur

6 t/m 15 oktober 2022

Een tocht door afwisselende landschappen, geschiedenis en lokale lekkernijen

Menalon Trail is een 10-daags hiking arrangement in de omgeving van de berg Menalon in de Provincie Arcadië op de Peloponnesus in Griekenland. De trail verbindt een aantal dorpen waarvan Dimitsana, Vytina en Lagkadia (het eindpunt) de bekendste zijn. De tocht voert vooral over eeuwenoude wandel of muilezelpaden, die de dorpen verbonden voordat er wegen werden aangelegd. Het landschap is heel afwisselend en steigt en daalt behoorlijk. De wandelpaden doorkruisen een geologisch jong, niet uitgesleten en dus ruig berggebied, dat ook heel afwisselend is qua vegetatie. U wandelt door dennen-, eiken- en pijnboombossen en plantages met olijfbomen, door rivierdalen met platanen en passeert ook onverwacht weelderige akkers en boomgaarden.

 

Het gebied was in de voorbije eeuwen erg rijk en neemt een belangrijke plaats in de geschiedenis van Griekenland. Al in de oudheid was er een ontwikkelde civilisatie en later in de Byzantijnse tijd was Moria, de oude naam voor de Peloponnesus, erg belangrijk. In de historie van de nieuwe staat Griekenland is met name dit gebied in Arcadië erg belangrijk omdat hier de opstand tegen de Turkse overheerser zijn oorsprong vond. Dimitsana is zelfs even de zetel geweest van de eerst gevormde senaat voordat die verhuisde naar Nafplion en later naar Athene, nadat deze steden ook bevrijd waren van het juk van de Ottomanen.

 

Behalve de bergdorpen met hun rijke historie en bijzonder bouwstijlen, bezoeken we ook ook archeologische vindplaatsen zoals Gortys en Mainolon en passeren we verschillende kloosters, zoals bijvoorbeeld het spectaculaire hangende klooster ’Prodromou’ bij Dimitsana, dat hoog op de rotswand van de kloof van de rivier Lousios is gebouwd.

 

Voor de geroutineerde wandelaar

De wandelweek is geschikt voor de geroutineerde wandelaar. De looptijd is gemiddeld een uur of 5 per dag, hoewel er ook dagen bij zijn die iets langer of korter zijn.


Reis, verblijf en maaltijden

De overnachtingen zijn in de mooiste hotels in drie verschillende dorpen: Dimitsana (eerste 2 nachten), daarna in Vytina (3 nachten), Langadia (3 nachten) en de laatste overnachting is direct het strand aan de westkust van de Peloponnesus. Wij zorgen ervoor dat uw bagage weer bij de volgende overnachtingsplaats wordt afgeleverd.

We ontbijten in de hotels en ’s avonds dineren we gezellig met elkaar in verschillende taverna’s in de dorpen. We proberen zoveel mogelijk de lokale gerechten op het menu te zetten. De Peloponnesus staat bekend om zijn rijke culinaire tradities.

 

Ook zorgt Jump Travel desgewenst voor de vluchten. Kalamata is de dichtstbijzijnde luchthaven, waar Transavia regelmatig vanuit Nederland op vliegt. De week wordt afgesloten met en overnachting aan zee aan de westkust van de Peloponnesus, met de mogelijkheid om nog even een heerlijke duik te nemen voordat we u weer terugbrengen naar het vliegveld.

 

Begeleiding

Suzana Gulevska is uw reisleider.

 

Suzana woont zowel in Nafplion als in Nederland en spreekt vloeiend Grieks en Nederlands.

Data 2022

 

Wijzigingen voorbehouden.

 

€ 1.500,-*

Toeslag 1-persoonskamer per week € 200,-

* Exclusief vlucht.

Deze reis wordt georganiseerd via JUMP Travel, u wordt doorgestuurd naar www.jumptravel.eu.

Een indruk van wat je zoal tegenkomt tijdens de Menalon Trail…