Uit ons gastenboek…

Margreet
Net een dagje terug uit Kantia.
Ik heb eerst de gastenboekberichten gelezen. Dat had ik nog niet gedaan.
HET IS ALLEMAAL WAAR WAT ER WORDT GESCHREVEN.

Chapeau voor het hele team!
Marian
Vorig jaar juni een week in Kantia wezen beeldhouwen. Een geweldige vakantie gehad. Nu mijzelf beloofd dat ik volgend jaar weer mag, twee weken. Kan bijna niet wachten tot het nieuwe workshop overzicht gepubliceerd wordt.
Tot ziens!
Marian.
Diana
Lieve allemaal,
Voor mij was Kantia de eerste keer, maar ik ben helemaal betoverd. Zelden zo'n fijne vakantie gehad. Het was allemaal super: lieve mensen, mooie omgeving, lekker eten, fijn schilderen. Iedere dag liggend in de zee de zon zien opkomen en dan een relaxte dag hebben met stralend weer (de ene bui vergeet ik even). Mijn geluk kon niet op. Ik kom terug!

Lieve groet, Diana (Daan)
Brenda van Oordt
Lief team,

Het was weer een geweldige week in Kantia, echt genieten! Prettig gezelschap, heerlijk eten, mooi uitzicht en alles goed verzorgd. Zelfs een maaltijd in de bus, geweldig. Het was voor mij inmiddels de 4e keer (in juni was ik er ook een week...) en kom graag volgend jaar weer terug.

Dank en tot ziens,
Brenda
Diane
Lief team,

Bedankt voor de 2 geweldige weken bij jullie! Ik heb zรณ genoten! Voor de 8ste keer alweer. Het wordt gewoon elke keer leuker en vertrouwder. En ik vond het de eerste keer al helemaal top! Beeldhouwen bij Carla, een feest! Elke ochtend verwend worden met verse jus en fruitsalade. Iedere dag 3 keer een heerlijke en uitgebreide maaltijd! Elpida, dank je voor je goede zorgen en zalige toetjes! Leuk gezelschap, een mooie eigen kamer, die heerlijke zee binnen handbereik. Kantia is een klein paradijsje voor mij! Ik ben dolblij en dankbaar dat ik in september nog een keertje ga!
Dank en liefs,
anna van Belle
Lieve Nick, Carla, Lianne en alle medewerkers en docenten,

Voor de derde keer in Kantia. Wat heb ik weer genoten. Het beeldhouwen met altijd de gulle lach, vriendelijkheid en verstand van zaken van Carla ,heerlijk eten, de stralende zon, zwemmen in zee, de rust, maar ook de gezelligheid met elkaar 's avonds en daarna naar mijn heerlijke bedje.
Dank voor alles Nick, dit vindt je nergens! Dikke kus voor jullie
Agaath Steenbergen
Het was weer fantastisch,

Griekenland aan zee een vakantie met minstens 5 sterren. De sfeer is bijzonder. De workshops zijn in een woord goed. Het appartement met uitzicht op zee . Het eten meer dan perfect. Een vakantie waar niets hoeft en alles kan. Wat een feest. Ik kom in september terug.
Olga Abbink
Beste lezer,

Ik was op zoek naar een fotocursus. Na wat surfen op internet kwam ik heel toevallig bij Griekenland aan zee terecht. En daar heb ik totaal geen spijt van. Ik heb een heerlijke, intensieve fotoweek bij Sjaak gehad. Ik heb veel geleerd van zijn vakmanschap, de theorie, de uitstapjes en de praktijk. Het was voor mij een fantastische week, genieten van het eten, het appartement, de docenten, de medecursisten. Heerlijk om zo, in een prachtige omgeving, een week met je hobby bezig te zijn. Zou zo weer gaan!!! Bedankt allemaal voor de mooie week en speciaal Sjaak voor zijn deskundigheid, zijn humor en gezelligheid.

Olga
Marielle
Lieve allemaal,

Sinds 2001 kom ik hier al en in september/oktober was het voor mij de 7e keer. En elke keer is het weer thuiskomen. De sfeer is zo goed en je komt helemaal tot rust, zelfs al sta je 6 uur per dag in marmer te hakken.

Super bedankt weer allemaal!
arja de geus
lief Miniati team,

het was mijn 4e keer, het voelt zo vertrouwd, je kunt 300% ontspannen, je hoeft je nergens maar dan ook nergens druk om te maken, alles is geregeld, gefixt en komt in orde. heerlijk voor iedere work aholic's om bij te tanken. super, ik heb weer genoten en ook nog wat moois gemaakt. op zeker tot een volgende keer.

dikke knuf voor jullie allemaal

gr arja
Karin Collins
Lieve Nick, alle docenten en medewerkers,

Het was voor de 8ste keer weer heerlijk 'thuiskomen' in Kantia! Ik heb wederom genoten van de gastvrijheid, de workshop beeldhouwen, de heerlijk verzorgde maaltijden van Relinde en het gezelschap van de docenten en de andere gasten.( En natuurlijk niet te vergeten, strand, zee en zon) Voor iedereen die aan een creatieve vakantie denkt in het prachtige Griekenland, ik zou zeggen boeken! Tot volgend jaar!
Eva de Hilster
Beste Nick, Karin en alle lieve anderen,

Wat was het een bijzondere week! Het voelt na al die keren een beetje als 'thuis komen' maar deze week was wel heel speciaal. Het concept blijft ijzersterk. Zon, zee, strand, creatief zijn, uitgedaagd worden en uitrusten tegelijk. Heerlijk. Tot volgend jaar weer!

Eva
Nick van den Berg
Geachte lezer,

helaas zijn door een technische storing alle eerdere reacties van 2015 verloren gegaan.
Pim
Beste Nick e.a.

Wat een goeie vakantie. Lekker eten, leuke cursisten, en de laatste avond was onvergetelijk.
Jan ter Riet
Beste Nick,

Het was heerlijk deze zomer. Griekenland is nog steeds een fijn vakantieland, en bij jullie is alles tot in de puntjes verzorgd. Nogmaals bedankt.
Cobie Mouthaan
Fotorondreis Peloponnesus

12oktober vertrokken voor een rondreis, en alles was zeer goed verzorgd, mooi weer, goede chauffeur, goede reisleidster, leuke gasten, prachtige route, goede hotels, heerlijk eten, wat is het een mooi land, en wat hebben we genoten, een aanbeveling, ik wil zo weer terug gaan maar gelukkig heb ik de foto's nog. Als ik een cijfer zou moeten geven wordt het een 10!!!!!!!!!!
Suzana en Nick bedankt voor alles. en tot ziens!!!!!!!
Daphne van der Pol
Beste Nick en medewerkers,

Wat een heerlijk week in Kantia begin september. Het was voor mij de eerste keer bij jullie en ook de eerste kennismaking met beeldhouwen. Beiden zijn heel goed bevallen.Het was heerlijk relaxed om 's ochtends vanuit je bed zo even te kunnen gaan zwemmen in zee, en laat ik ook niet vergeten te noemen alle fantastische maaltijden en de heerlijk ontspannen sfeer. Voor herhaling vatbaar!
Bedankt Daphne
Sebus
Mijn, eerste maar zeker niet laatste, verblijf in Kantia bij Griekenland Aan Zee kan ik kort samenvatten: Leven als God In Griekenland. Nog korter: LaGIG
Mariese
Lieve Nick en de hele club,

Voor het eerst, maar niet voor het laatst.
Wat was het geweldig bij jullie.
En allemaal zo aardig en behulpzaam.
Ik hoop dat je deze reizen nog lang blijft organiseren.
Hier hebben we behoefte aan.
Bedankt voor alles.
Anja Rietveld
Zo fijn!
Wat was het weer fijn om een week bij jullie vakantie te vieren. Het bronsgieten was zo leuk en spannend, de bronzen beelden die dan te voorschijn komen na het gieten, het waren elke keer kadootjes. Voor mij was dit de tweede keer bij jullie in Kantia en zeker niet de laatste. Zo'n week geeft me zo veel energie! Heel hartelijk bedankt allemaal.
Marianne van Steen
Hallo Nick en alle medewerkers,

Het waren weer twee voortreffelijk verzorgde weken: mooie locatie aan zee, goede catering en een docent met originele opdrachten. [Get out of your comfort zone].
Na het warme ontvangst voelde ik me meteen weer ontzettend welkom.
Het was niet de eerste keer, maar zal ook beslist niet de laatste keer zijn geweest dat ik naar Kantia kom. Lieve mensen bedankt voor de fijne tijd die ik bij jullie gehad heb.
Lianne
Nick Nick Nick toch !

Wat heb je daar een heerlijke plek gecreรซerd.Met zoveel mooie mensen om je heen kan zo'n creatieve vakantie in Griekenland aan zee alleen maar een verrijking zijn voor :
Body & Mind
Dankjewel voor alle goede zorgen.
"Hoop dat ik nog vaak terug mag komen"
Een harte groet voor iedereen die ik heb ontmoet, en een dikke zoen van bewondering voor jou !
Dineke van der Woude
Beste Nick,

Ik heb met veel plezier genoten van verblijf en bronsgiet workshop. Alles was prima verzorgd. Complimenten in het bijzonder voor de artistieke begeleiding van Ingrid en de technische begeleiding van Felo.
Marie-Anne
Beste Nick en team,

Het was een feest om in deze prachtige omgeving met klei bezig te zijn. Puur genieten van alle warmte,de deskundigheid en betrokkenheid van Annemiek,de gastvrijheid,de ontmoetingen,het heerlijke eten,de hartelijkheid en de nabijheid van het bronsgiet-team.
Dank voor alles, ik heb genoten.

Marie-Anne
Tessie Hermsen
Team Griekenland aan zee.

Ik hoefde niet lang na te denken toen ik hoorde dat mijn geplande rondreis door een land ver van Nederland niet door ging.
Ik ben meteen naar de site van Griekenland aan zee gegaan en heb geboekt. Het was voor mij de 2de keer. Ook deze keer een gezellige / goede week gehad in Kantia, prima concept!
Alles is aanwezig voor een geslaagde vakantie. Hard werken en grenzen verleggen tijdens de workshop, ontspannen aan het strand pal voor het complex. Verzorgde / heerlijke maaltijden, ochtend, middag en avonden en fijne mensen. Er is echter een nadeel: de tijd gaat in Kantia sneller dan in Nederland.
Heleen
Beste Nick en team,

Alle ingrediรซnten voor een heerlijke week waren aanwezig. Zon, zee, fijne mensen ,en lekker eten. En natuurlijk de Inspirerende en gezellige uren met klei, olv, Annemiek.

Bedankt,

Heleen
Caroline den Haan
Geweldig! Vakantie was geweldig! Ik kom zeker terug!
Hans en Lenie Beuker
Beste Nick en team Griekenland aan zee,

Bedankt voor twee heerlijke weken in Kantia, we hebben genoten van de workshops, de deskundige begeleiding, het heerlijke eten, de gezelligheid en de uitstekende organisatie. De eerste week heb ik hard gewerkt bij portret boetseren o.l.v. Annemieke, wat een inspirerende docent . Hans heeft de cursus beeldhouwen gevolgd bij Leen en ook daar veel geleerd.De tweede week hebben we Excursies gemaakt. Twee weken Griekenland aan Zee, een heerlijke tijd.

Groeten Hans en Lenie
Jeanneke
Hallo Nick & Team,

Wat een fantastische week heb ik gehad bij jullie! Behalve lekker vakantie houden, wilde ik graag wat meer schildertechnieken leren. Dikke pluim voor Alkistis, ze helpt je het beste in jezelf naar voren te halen. Je kunt er ook echt jezelf zijn, de sfeer is zo goed.
Het was puur genieten en zeker tijdens de maaltijden, deze waren verrukkelijk! Ik kan geen minpuntje bedenken, behalve dan dat de week veel te snel voorbij ging.
Jullie hebben iets heel bijzonders gecreรซerd daar in Kantia.
Bedankt voor jullie goede zorgen!
Ella
Hallo Miniati team,

De zee,de zon,de wind,de docenten,de gastheer,de gasten,het eten,de massage,dit maakte het tot een mooi mozaik.
Ank
Meteen boeken!

Meteen boeken, dat is mijn reactie op de vraag van vrienden en familie: hoe was je vakantie? Waarom? De combinatie van geweldige creatieve inspiratie opdoen, culinaire verassingen, leuke nieuwe contacten leggen en genieten van de prachtige uitzichten en omgeving! Voor herhaling vatbaar. Nick en team: bedankt want jullie hebben het voor elkaar gekregen dat ik een vakantie had om nooit te vergeten!
Theo Disselen
Dag Nick, alle docenten en medewerkers,

Het was voor mij de vierde keer als terugkomen bij een familyparty. Alles was zoals gewoonlijk prima in orde. De eerste week beeldhouwen o.l.v. Leen met een goed resultaat voor de eerste keer. Daarna onder de onnavolgbare bezielende leiding van Alkistis eindelijk acrylschilderijen gemaakt. En niet te vergeten de tekensessie bij het kerkje in de bergen. De gezamenlijke dinerpartys bij de plaatselijke horeca waren ook weer uit de kunst. En de kunst van J.P. de kok bij deze reis.Ik hoop volgend jaar weer. Theo alias Roger Timon.
Willy van Hierden
Hallo allemaal,

Mijn eerste vakantie met Griekenland aan Zee. En het was Geweldig. Alles klopt. Het prachtige weer, het geweldige team en het heerlijke eten, gekookt door Jean Pierre. Het appartement was fantastisch en dan natuurlijk de cursus beeldhouwen. De groep was ook super. Ik ben maar een week geweest, maar heb al weer heimwee. Bedankt allen voor de fijne vakantie. Tot de volgende keer.
Rieneke
INSPIREREND!
Wat een prachtige plaats, heerlijk weer, fantastisch lekker eten, goede verzorging,gezellige contacten en fijne groep mensen om mee te werken, praten en lachen o.l.v. Karin.
Veel inspiratie gekregen om thuis weer aan de gang te gaan met edelsmeden en het maken van het mooiste sieraad.

Tot ziens!
Eveline
Juni 2014,

Voor de vijfde keer in Kantia; voelt als tweede thuis, kamer met uitzicht op zee, om 8 uur 's ochtends zwemmen in een stille gladde zee, schilderen bij Alkistis, beeldhouwen bij Carla of een andere inspirerende cursus, ontspannen massages door Karin, heerlijk eten van Relinde en de gastvrijheid en spannende excursies van Nick en Suzanna!
Zo ontspannen en eenvoudig kan het leven zijn...
Marion
Kantia team,

Eind mei een week genoten van creatief schrijven in Kantia. Alles klopte gewoon: het weer, de lokatie, de mensen. Heerlijk om je hoofd zo leeg te maken! Wel een waarschuwing voor aspirant Kantia gangers, er zijn twee nadelen:
1. je wilt niet meer naar huis
2. het is verslavend!
Theo
In Griekenland leer je Dieper gaan ! 't Ja.....nooit geweten dat je dieper moest gaan in je te bewerken klomp Goddelijke steen. De kreet " Ga dieper....zoek de Kern en nog veel meer gooide alle remmen los bij mij en Zie.....daar stond 't ie dan na 4 dagen hakken, schuren en polijsten. Mijn creatie waar ik trots op mocht zijn in een sfeer die me aansprak. Een fijne groep mensen bij elkaar met neuzen in een gelijke richting, niets hoeft, alles kan en mag. Waar maak je dit mee ? Dank aan allen die deze sfeer creรซerden, vooral hen die dit organiseerden voor ons. Cheers
Anja
Lieve medewerkers van het Miniati-team,

In juni was ik een weekje op dat heerlijke plekje in Kantia. Voor mij de eerste keer, maar wat heb ik genoten. Op Schiphol ingestapt en vanaf dat moment is alles geregeld en verzorgd door het geweldige team van Nick. Wat een feest om de hele week lekker met mijn hobby bezig te kunnen zijn. Lekker aan het strand te kunnen liggen, genieten van het heerlijke eten en natuurlijk alle leuke mensen die ik heb mogen ontmoeten. Top! Ik kom zeker nog een keer terug!

Lieve groet,

Anja
Caro Ytsma
Nick, Relinde, Carla en alle teamleden,

Dank voor weer een ontspannen creatieve vakantie! Mooie omgeving, lekker eten van Relinde, ontspannen workshop beeldhouwen van Carla en persoonlijk gastheerschap van Nick en zijn team. Het stralende weer en een inspirerende groep mensen met verschillende workshops; top allemaal.
Tot volgend jaar!!
Nicolline van der Spek
de blauwe bedjes...

De blauwe bedjes knipogen: kom, kom liggen. Voor je de zee, de warme zee, de verleidelijke zee met een surfplankje. Achter je: een zee van creativiteit en gezelligheid. Zelden mijn axiradius zo beperkt als tijdens deze vakantie: strand, appartement, restaurant, workshops, een cirkeltje van niets en tegelijkertijd van alles: leuke mensen, goed eten (Relinda for President) en hoge kwaliteit workshops. Weekje Griekenland aan Zee? DOEN!
Heleen van der Spek
All inclusive maar dan leuk, quote van mijn zus, en helemaal waar. Toplocatie, workshops van hoge artistieke kwaliteit, een warm bad met vriendelijke, inspirerende mensen maar ook mogelijkheid om even lekker op jezelf te zijn onder een parasolletje op een ligbed waar altijd plaats is. Geen toeristische narigheid zoals torenhoge flatgebouwen en frietlucht. Ik kom zeker terug.
Anja Meerkerk
Top!!!!!!!!!!!!!

Er zijn zo van die vakanties waarin alles klopt..............
Dit was er zo een.
Liefs en dank aan allen!
Henk
ik vul NOOIT evaluatieformulieren in en schrijf NOOIT recenties,Toch deze keer een uitzondering. Ik kan dit echt aanraden voor iedereen die een beetje creatief is. De organisatie is prima, de sfeer is prima, de mensen zijn vriendelijk, alle 'randvoorwaarden' zijn dik voor elkaar. Maar het belangrijkste: je doet hier heeeel veel inspiratie op. Het heeft mij verrijkt. En dankzij mijn uitermate prettig gestoorde medeschilders heb ik erg veel lol gehad. Dank Alkistis, Paula, Gertie en Titia en alle anderen.
Anna van Belle
Hallo Nick en het hele team,

De eerste keer in Kantia, de eerste keer een workshop vakantie, beeldhouwen, met docente Carla.
Wat kan ik erover zeggen
Het was fantastisch, heerlijk, gezellig, vrijheid, lekker eten, lachen, rust, gastvrij, fijn appartement, de zon en zee, de saamhorigheid onder elkaar en niet te vergeten
Het Beeldhouwen
Een openbaring voor mij.
Dank jullie wel en ik kom terug
Frans v.d.Bosch
Lieve mensen in Griekenland,

Wij, als nieuwkomers bij Griekenland aan Zee, hadden geen idee hoe een vakantie met workshop zou uitpakken.
Ik praat in de "wij"-vorm, want mijn vrouw Anke heeft al zo'n 10 jaar schilder-ervaring, maar ik (Frans) ging geheel blanco de strijd aan.
De ontvangst op zondag was al hartverwarmend. Menig deelnemer (her-)kende iemand. Nick deed de ontvangst heel ontwapenend en daarna kregen we ons appartement toegewezen. Prima kamer/keuken met balkon. Op maandagmorgen na het ontbijt werden we voorgesteld aan de diverse docenten en geacht mee te gaan naar de verschillende werkplekken. Ik ging (met Anke) naar de schilder-plek. Heerlijk onder de bomen en met een geweldig vriendelijke docente: ALKISTIS, die mij met veel geduld en liefde de basis van het schilderen heeft bijgebracht. En ik vind dat het eindresultaat (na รฉรฉn week!) nog gezien mag worden ook!! Dank aan Alkistis.
Verder gaat onze dank ook uit naar de organisatie. Want het heeft ons aan niets ontbroken! Leuke excursie door de bergen met Suzana als chauffeur; nou die weet wat bergpassen rijden is! Prima hoor.
We hopen in de toekomst zeker weer eens in Kantia terug te komen.
Lisa
Brandschilder- en Tiffanyworkshop,

Dit was de eerste keer dat ik deze brandschilder- en tiffanyworkshop heb gegeven in Griekenland en wow! De workshop was uitverkocht en ik was echt onder de indruk van wat de 6 deelnemers hebben geleerd in een week: kleuren kiezen, glas snijden en de zijkanten slijpen, brandschilderen van contourlijnen en twee laagjes grisaille, controleren dat alle glas stukken goed passen, koperfolie techniek, solderen, patineren, en het maken van een ophang constructie met voorgekit lood profiel. Het was wel een ingewikkeld proces. Nu hebben de deelnemers wel veel respect voor glas-in-lood ramen! Hun resultaten waren schitterend. Er was ook tijd en materialen over om vrij werk te maken. Iedereen was supertrots over wat ze hebben gemaakt.
Bedankt voor alles, Nick! Tot de tentoonstelling in augustus!
Marian
Het blijft als thuiskomen
Dit jaar heb ik zelf geen workshop gevolgd, mijn vriendin wel. Toch blijft het thuiskomen. Was weer ontzettend gezellig en wat een heerlijk relaxte sfeer, goed eten. En zoals altijd was Nick weer een zeer goede gastheer. Heb een heerlijke week gehad.
Marja
I Love Griekenland aan Zee!

Een heerlijke week genieten: Heerlijk eten, lekker creatief bezig zijn en genieten van zon, zee en strand. En het beste voor mij: alles is goed geregeld en ik hoef echt nergens aan te denken. Mijn droomvakantie!Dank dank dank!

Brandschilderen en Tiffany was overigens echt heel gaaf: Intensief maar tof!
Marjan Heidstra.
Beste Nick,

In jou wil ik alle mensen, bij jou in Kantia, nogmaals bedanken die er weer aan bijgedragen hebben om mij weer 2 weken heerlijke vakantie weken te bezorgen. Schrijven, snuffelstage bij zilverklei en keramiek en zelfs nog een steen bewerkt. Allemaal prachtige herinneringen aan Kantia. Verder bijzonder (h)eerlijk gegeten, goed gezelschap, wijn, zon en zee, wat wil een mens eigenlijk nog meer. Ja maar รฉรฉn terugkomen. liefs, Marjan.
Gertie
Hoi Nick en alle anderen,

Het was voor mij de eerste keer,maar ik was meteen op mijn gemak door de open en gastvrije sfeer.

Dat begon al met het flesje water dat Susanne de vermoeide reizigers uitdeelde zogauw we in de bus zaten en eigenlijk is het nu nog bezig door de foto's die ik van jullie toegestuurd krijg.
Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad en ben zeker van plan nog eens terug te komen.