De maaltijden

slider-schalen

Heerlijk eten is een belangrijk onderdeel van onze vakanties!

Bij Griekenlandaanzee zijn de maaltijden een belangrijk onderdeel voor het welslagen van uw vakantie. Tijdens de maaltijden, die elke dag worden geserveerd op ons terras met uitzicht op zee, komen alle deelnemers bij elkaar. Zodoende kunt u ook de cursisten van de andere workshops en de docenten wat beter leren kennen. De maaltijden worden verzorgd door onze eigen catering, die garant staat voor verse producten, bijzondere combinaties en gezonde ingrediënten. Wij verzorgen altijd een vegetarisch alternatief en zo mogelijk houden we ook rekening met vooraf opgegeven dieetwensen.

Ontbijt en lunch

De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet met koffie, thee, melk, jus d’orange en heerlijk versgebakken brood van de lokale bakker. Er is niet alleen een ruime keuze aan hartig en zoet beleg, maar ook is er müesli en fruit. Het ontbijt vindt plaats van 8.30 uur tot 9.15 uur. Om 11.30 uur bieden we koffie en koekjes en om 14.00 uur, na afloop van de workshops, serveren we een lunchbuffet.
 
De hele dag kunt u gratis vers fruit uit de fruitschaal nemen en is er altijd koel drinkwater voorhanden. Indien gewenst kan men, tegen redelijke prijzen, consumpties nemen van de hotelbar: cappuccino en espresso, cocktails, bier en fris, flessen wijn, ouzo en retsina. Deze worden aangetekend op de kamernummer, en de rekening kan aan het einde van de week per pin bij het hotel worden afgerekend. Alle appartementen zijn voorzien van een koelkast en faciliteiten om koffie en thee te zetten.
_DSC1839
 
_DSC1865
 

Dinerbuffet met verse ingrediënten en lokale producten

‘s Avonds om 20.00 uur serveren wij een heerlijk dinerbuffet. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met biologische en in elk geval verse ingrediënten. In de tuin van ons hotel hebben we eigen citroen- en vijgenbomen en druiven. De eigenaar van het hotel kweekt in de moestuin onder andere bonen, courgettes, pompoenen en verse kruiden. Lokale producten van boeren uit het dorp, zoals groente en fruit van het seizoen, verantwoord gevangen vis en eerlijk vlees, serveren wij in een aantal bijzondere mediterrane menu’s.
 

Elke dag bestaat de maaltijd uit een hoofdgerecht, een aantal salades en bijgerechten. Tijdens het diner serveren we bronwater en heerlijke lokale wijn: rood, wit en rose, afkomstig van een wijnboer in Nemea, het bekende wijngebied in de omgeving van Korinthe. Het diner wordt afgesloten met een verrassend dessert. De recepten van een aantal maaltijden hebben we gebundeld in een leuk kookboekje. De opbrengsten van de verkoop hiervan komen ten goede aan ons fonds ten behoeve van de opvang van Griekse zwerfhonden.

Eten in de straatjes van Nafplion

Een avond per week kunnen we met een groep geïnteresseerden uit eten in Nauplion. Deze maaltijd is niet inbegrepen in de prijs van het arrangement, maar wordt als excursie aangeboden voor liefhebbers op inschrijving. We dineren in een charmante taverna in het mondaine en pittoreske stadje Nauplion. U kunt daar eventueel de middag doorbrengen en rondlopen, winkelen of genieten van een drankje op een terras op het plein of in een van de gezellige cafes aan de haven.

SjH16_03085 als slim object1_1